Зоран Кашћелан, тренер кошаркаша Борца: Мало другачија прича

Милан Зубовић
Зоран Кашћелан, тренер кошаркаша Борца: Мало другачија прича

БАЊАЛУКА - Годишњи одмори у Кошаркашком клубу Борац полако се приводе крају и тренер Зоран Кашћелан заједно са управом ради на склапању екипе за наредну сезону.

Тим из Бањалуке за сада никога није довео у своје редове, јер су преговори у току па би први потписи требало да буду тек идуће седмице. Познато је да ће из прошле сезоне остати Немања Рељић, Срђан Гаврић, Борис Драгојевић, Амсал Делалић и Вук Бошковић. Дијанте Болдвин је већ потписао за Задар, а уговор је истекао и другом Американцу Џошуи Канингему те неколицини играча из Србије. Кости Кондићу је истекла позајмица па се вратио у Игокеу.

- Сениорски погон почиње да ради 15. августа, до када би требало да комплетирамо тим. Тренутно преговарамо са неколицином играча чија имена нажалост не смијем да откривам. Акценат ћемо ставити на развој млађих момака из нашег јуниорског погона. Ти млађи момци почеће да раде 1. августа и затим се прикључују сениорима, када ћемо почети са јачим радом и јаснијом подјелом улога у тиму - нагласио је Кашћелан.

Борац ће идуће сезоне поново играти на два фронта - Лиги БиХ и Другој АБА лиги, за шта се чека званична потврда руководства регионалног такмичења, што би била трећа година заредом. О циљевима није желио много да говори док не буде попуњен ростер.

- О амбицијама ћемо говорити када формирамо екипу и процијенимо њене реалне домете. Прича ће бити мало другачија у односу на прошлу годину и угрубо знам шта ће нам бити циљеви, али док се са управом дефинитивно не договорим, нећу много да причам о томе - истакао је Кашћелан.

Већ сада је јасно да је најкритичнија позиција плејмејкера, јер је поред Болдвина отишао и капитен Драшко Кнежевић, који се преселио у словачке Левице.

- Одлазак Кнежевића је важна ствар за екипу. Имали смо жељу да он остане, али је добио понуду коју није могао да одбије па му желимо сву срећу свијета. Његов одлазак велики је хендикеп за тим, јер је он био један од симбола клуба. Тешко ћемо надомјестити домаћег играча, који је био носилац игре, а та позиција је свакако дефицитарна, јер смо сада остали само са Драгојевићем - рекао је Кашћелан.

Лига за првака

Зоран Кашћелан преузео је тренерску палицу од Драгана Николића почетком априла, након што је Борац доживио пораз у полуфиналу плеј-офа Друге АБА лиге од Златибора. Млади стручњак из Црне Горе је раније водио Ловћен, Подгорицу и Спарсе, а са бањалучким тимом стигао је до петог мјеста у Лиги шест за првака БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана