Зоран Декет нови координатор репрезентација Републике Српске

ГС
Foto: ФСРС

БАЊАЛУКА - Зоран Декет је нови координатор репрезентативних селекција Фудбалског савеза Републике Српске (ФСРС)., објавио је Савез

То је одлучио Комитет за хитна питања на сједници одржаној у петак, 6. маја, након што се Бранимир Тулић повукао са ове функције због професионалних обавеза.

-Прошао сам све репрезентативне селекције Републике Српске и знам која је част и понос за играча када добије позив од селектора. С обзиром на то да ми је тај осјећај познат, на мени је још већа одговорност и жеља да у будућности моји сарадници и ја обавимо селекцију младих фудбалера на најбољи могући начин, гдје ће свако талентовано дијете добити прилику да заигра за репрезентацију, како би у будућности унаприједили фудбал у Српској и изњедрили играче који ће красити фудбалско небо ових простора, а зашто не и негдје даље – рекао је Декет.

Додао је да ће се трудити да све своје капацитете стави на располагање ФСРС како би направили дивљења вриједну репрезентативну причу.

-Са ступањем на функцију план је да закажем састанке са свим именованим стручнима штабовима репрезентативних селекција Републике Српске, да се упознамо и видимо шта је то што је добро, то задржавамо, а оно што је мање добро мијењамо. То је дакле мој први и сматрам тренутно најзначајнији корак. Планирано је да већ крајем маја и почетком јуна обавимо селективна окупљања за репрезентације “У-13” и “У-15” и то само за дјецу са подручја Српске, док ћемо у наредном периоду организовати окупљања и ван Републике Српске, тачније у Аустрији јер тамо има доста људи поријеклом из наших крајева – истакао је Декат.

Најавио је да ће крајем септембра Република Српска бити домаћин међународног турнира, о чијим учесницима ће, додаје, детаљније причати почетком јула.

-Оно што већ сада можемо рећи јесте да ће на турниру учествовати најбољи играчи из региона, у тим узрасним категоријама, а ФСРС ће се потрудити да то буде истински фудбалски спектакл, који ће пратити бројне активности везане за промоцију спорта Републике Српске. Овим путем желим да се захвалим и свом претходнику Бранимиру Тулићу који је урадио много за репрезентативне селекције Републике Српске у претходном компликованом и тешком времену и бићемо слободни да га и убудуће консултујемо и потражимо његово мишљење и савјет, који итекако могу бити корисни – нагласио је Декет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана