ЖОК Радник уз Mozzart поново до Премијер лиге

ГС
Foto: Уступљена фотографија

Током протеклих 27 година у Женском одбојкашком клубу Радник из Бијељине окитили су се бројним одличјима.

Чак 12 сезона играле су Премијер лигу БиХ, а из њихових редова потекла су велика имена свијета одбојке. Данас су стабилан прволигаш, а у новој опреми из компаније Mozzart желе поново да заиграју Премијер лигу БиХ.


-Дјевојке су веома задовољне. Одмах су пожељеле да пробају дресове и да се фотографишу у новој опреми. Кажу да су дресови квалитетни, да веома лијепо изгледају због чега су срећне и мотивисане за нове побједе каже Мирослав Мићић, предсједник Скупштине ЖОК Радник, Бијељина.

Клуб је, по оснивању, егзистирао у оквиру мушког састава, а од 2017. године функционишу као засебан клуб у оквиру породице Радник.


Тренутно броје преко 200 чланица. Осим сениорки, ту су још и јуниорке, кадеткиње и пионирке, те претпионирке које се још не такмиче, већ играју пријатељске утакмице.

О таленту одбојкашица из Бијељине многи су чули, а њихови успјеси нису прошли незапажено. Чак 12 сезона браниле су боје клуба у Премијер лиги БиХ. Биле су побједнице Купа РС, те три пута финалисткиње Купа БиХ.

Тренутно су на 2. мјесту у Првој лиги Републике Српске са амбицијама да поново заиграју у Премијер лиги БиХ догодине.


Из њихових редова потекла је Слађана Ерић, капитен ОК Уб који је побједник Купа Србије. Слађана је била репрезентативка Југославије, чланица Црвене звезде и интернационалац са минутама у бројним клубовима у Русији, Кини, Шпанији, Швајцарској, Турској...

Ту су и Дубравка Стојановић која је играла у Финској, Драгана Бартула у Француској, те више од 20 одбојкашица које су се такмичиле у разним селекцијама БиХ.

Тренутно је њихова Ана Зекић чланица сениорског тима, а Марија Милошевић је у кадетској репрезентацији БИХ.


Све оне дају вјетар у леђа играчицама Радника да наставе да нижу успјехе.  

Клуб се финансира из буџета Града Бијељина, те од чланарина, а посебно су им значајне донације као што је ова у виду опреме из компаније Mozzart.

             

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана