ЖОК Гацко игра меч ЦЕВ купа: Не бјежимо од улоге фаворита

Д. Д.
ЖОК Гацко игра меч ЦЕВ купа: Не бјежимо од улоге фаворита

ТРЕБИЊЕ - Одбојкашице Гацка настављају такмичење у ЦЕВ купу. Ривал у шеснаестини финала овог такмичења (18 часова) биће хрватски представник Келтекс из Карловца.

Гачанке су на старту сезоне играле квалификације за Лигу шампиона гдје су доживјеле три пораза, али су стекле велико искуство у тим мечевима. У првенству БиХ имају максималан учинак и са пуно оптимизма дочекују наредне дуеле.

Тренер Саша Слијепчевић истиче да је ово такмичење по мјери шампиона БиХ и да су у правој форми након згуснутог распореда у октобру гдје су одиграле 10 мечева.

- Упознали смо се са ривалом, екипом Келтекса. Добили смо снимке њихових мечева и сматрам да уз добар приступ можемо да будемо оптимисти и да изборимо пласман у осмину финала. Оно што ме радује је наша добра форма, напредујемо од почетка сезоне и за нас је ово најважнија утакмица. Мислим да имамо квалитетан тим који може да се носи са свима у региону. Искуснија смо екипа од Карловца и мислим да имамо веће шансе за пролазак. Они су нам дали улогу фаворита, а тога се не плашимо. Имамо довољно искуства да то потврдимо и на паркету - истакао је тренер.

Гацко је у Загребу на квалификационом турниру Лиге шампиона доживјело три пораза, али и показало да може да се носи са екипама које желе да играју елитно такмичење.

- То је ниво више у односу на нашу лигу, али смо се добро показали у свим дуелима. И против белгијског Астерикса смо могли да освојимо сет, имали смо велико вођство. За нас је то било велико искуство, играли смо против тимова који су већ дуго у борби за елиту. Управо тај континуитет на високом нивоу је потребан како би играли елитно такмичење - поручио је Слијепчевић.

Меч Гацко - Келтекс се игра у Граду сунца у Требињу (18 часова), а улаз је слободан па из управе клуба позивају све љубитеље спорта да дођу и да подрже херцеговачке одбојкашице. Велику подршку имаће из Гацка гдје је организован превоз на утакмицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана