ЖОК Гацко домаћин веома квалитетним екипама: Турнир припрема за Лигу шампиона

Дарко Драгичевић
ЖОК Гацко домаћин веома квалитетним екипама: Турнир припрема за Лигу шампиона

ГАЦКО – Шампион БиХ Женски одбојкашки клуб Гацко наредна два дана биће домаћин веома јаког турнира који ће добро доћи екипи да види у каквом је тренутно стању.

Гачанке су прошлог викенда освојиле турнир у Бару гдје су имале прве провјере у новој сезони, а тренер Саша Слијепчевић био је у прилици да на дјелу види и новајлије Јелену Станимировић која је проглашена за играчицу турнира те Хелену Поповић.

- За нашу екипу то су биле прве провјере у новој сезони тако да можемо бити задовољни. Видјели смо наше недостатке, али и добре стране у игри. Сигурно је да имамо још доста простора за напредак и то је оно што нас радује – истакао је тренер Слијепчевић.

Гацко ће данас и сутра бити домаћин новог турнира који почиње у 17 часова утакмицом Лука Бар - Херцег Нови, док од 19 играју Гацко и Марина. Преостали мечеви су у суботу. У 10 часова играју Гацко – Лука Бар, а затим од 12 Херцег Нови – Марина. У 18 часова је меч Марина - Лука Бар, а турнир у 20 часова затварају Гацко и Херцег Нови.

- Биће ово за нијансу квалитетнији турнир у односу на Бар, јер ће на њему учествовати шампион Црне Горе Херцег Нови који има тим који је направљен за искорак у Европи са осам интернационалаца. То је уједно наш противник на квалификационом турниру за Лигу шампиона у Загребу, тако да ћемо моћи да се упознамо са њима - додао је Слијепчевић.

Управо ће за дјевојке наступ у квалификацијама за Лигу шампиона бити испуњење сна. У клубу полако прикупљају информације о ривалима иако су тренутно највише концентрисани управо на припреме како би оне прошле без проблема.

- Херцег Нови ћемо видјети на турниру они су се баш појачали. Белгијски Астерикс је играо прошле сезоне против њих у Челенџ купу тако да имамо одређене информације, док нам је тренутно Младост Загреб непознаница. Али има времена. Наш главни циљ тренутно је да се што боље спремимо за нову сезону и да дижемо форму - рекао је тренер херцеговачког тима.

Ове сезоне сви ће жељети да скину Гачанке са трона. Неколико екипа је већ најавило напад на титулу шампиона.

- То је свакако спортски и нема љутње. Њихов циљ је да нас скину са трона, а наш је да поновимо успјех и да у овој сезони покушамо да освојимо купове Републике Српске и БиХ које нисмо успјели прошле сезоне. Трудићемо се да остваримо своје циљеве као и наши ривали, а видјећемо на паркету ко ће бити бољи и спремнији - изјавио је на крају тренер шампионки.

Не журе са појачањима

Тренер Слијепчевић истиче да је могуће да се екипа још појача.

-  Тренутно ово је наш тим. Могуће је да евентуално покушамо да доведемо још једно или два појачања, али не журимо. Ако пронађемо адекватно рјешење, онда ћемо да реагујемо, а засад настављамо са постојећим играчким кадром – навео је стручњак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана