ЗОИ у Пекингу: Због вируса корона 32 спортиста у изолацији

Анадолија
Foto: Танјуг

ПЕКИНГ - Више од 30 спортиста на Олимпијским играма у Пекингу налази се у изолацији након позитивних тестова на коронавирус, саопштили су организатори у уторак.

Боравак у изолацији у просјеку траје седам дана. Бриан Клоскеј, предсједавајући стручног медицинског одбора за Игре у Пекингу, рекао да је 50 спортиста пуштено из изолације и да је велика већина спортиста добро и не треба им никакав медицински третман. Саопштење да се 32 спортиста налази у објектима за изолацију дошло је након притужби спортиста и тимова на лоше услове у њима. Жалили су се на нејестиву храну, прљаве просторије и недостатак опреме за тренинг и приступ интернету.

Организатори су признали да је изолација иаонако тешка ситуација за спортисте, који се суочавају с могућношћу да пропусте такмичења након година тренинга, те су рекли да раде на брзом рјешавању свих проблема. Како би спријечили ширење ЦОВИД-19, организатори из Пекинга захтијевају од свих у такозваном олимпијском "балону" да се свакодневно тестирају на вирус корона . Они за које је потврђено да су позитивни одводе се у изолациону установу гдје остану док не буду негативни на тесту.

Организатори су рекли да очекују да ће се број позитивних случајева смањити смањењем броја новопристиглих у олимпијски балон. Бриан  је напоменуо да се сви у балону тестирају и да су скоро сви вакцинисани. “Мислим да су ваше шансе да добијете ЦОВИД у затвореном кругу мање него било гдје другдје у свијету”, рекао је Бриан.

До сада су била 393 позитивна случаја унутар олимпијског балона. Осим спортиста, заражени су били и представници медија, званичници тимова и други. У Кину је поводом ЗОИ-ја из иностранства стигло више од 12.800 особа.

Унос

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана