Знате ли причу о најмањој лиги свијета? Двије екипе играју међусобно већ 103 године

ГС
Знате ли причу о најмањој лиги свијета? Двије екипе играју међусобно већ 103 године

Да ли сте знали да је најмања фудбалска лига на свијету смјештена на један британски оток и сачињена је од свега два клуба који играју међусобне дуеле током цијеле сезоне.

 У питању лига на острву Сциллy, гдје се екипе Woolpack Wanderersa i Garrison Gunnersa боре сваке године за највећу славу, освојити титулу првака у лиги.

Двије екипе првобитно су одабрале екипе бацањем новчића у локалном пубу. У овој лиги имате дословно 50:50 шансе за освојити титулу првака.

Како се дијеле трофеји и у лиги и у купу, навијачи ових екипа имају често прилику видјети како њихови миљеници подижу пехар.На британском острву Сциллy, морским путем најближем регији Цорнwалл, екипе ,екипе Woolpack Wanderersa i Garrison Gunnersa играју чак 17 пута унутар једне сезоне једна против друге и боре се за титулу првака.

Сусрети се најчешће играју недјељом.Изворно, двије екипе су се звале Рангерс и Роверс, али је 1984. године дошло до ребрандирања у данашње називе.

Woolpack Wanderersi су тренутно прваци и имају више титула.

"Имате два капитена и њихове замјенике, који се не мијењају. Онда се напишу на лист папира имена играча по позицијама, бацају се новчићи и капитени наизмјенично бирају играче. 

Најгорем играчу не говоримо да је посљедњи изабран, то није лијепо", рекао је предсједник фудбалске лиге Силија Антони Гибонс.Оно што је занимљиво, јесте да су сједиште лиге на Силију и причу о томе увеличали легендарни ногометаши Давид Бекхам, Стивен Герард, Патрик Виеира, Михаел Балак и Јос Моринхо, који су 2008. године снимили рекламу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана