Злато младим шахистима из Требиња

Srna
Foto: Agencije

БАЊАЛУКА- Млади шахисти из Требиња побједници су међународног турнира "Путеви пријатељства" одржаног на интернету који је Шаховски савез Републике Српске организовао са сарадницима из Русије поводом 9. јануара - Дана Републике и Божића.

Турнир је окупио рекордних 30 екипа и 173 такмичара из Републике Српске, Србије, Црне Горе и Русије, саопштено је из Шаховског савеза Републике Српске.

Након девет одиграних кола сјајан екипни резултат остварили су млади шахисти из Требиња који су заузели прво мјесто са укупно 27,5 освојених поена /збир четири најбоља појединачна резултата/, док су шахисти бањалучког "Гамбита" освојили пето мјесто.

Друго и треће мјесто припало је шаховским екипама из Русије.

Међу првих 10 су шаховски клубови "Свети Георгије" из Бијељине који је освојио шесто мјесто и "Аљехин" из Панчева којем је припало осмо мјесто.

Златну медаљу Требињу су донијели Јован Ћоровић, Слађан Кујачић, Драган Булајић и Тадеј Перишић.

У појединачној конкуренцији прво мјесто је отишло у руке једином такмичару са свих девет побједа Јовану Ћоровићу, друго мјесто такође је отишло у Требиње Слађану Кујачићу са осам поена, а трећи је био Вук Каначки из Панчева, навели су из Шаховског савеза Српске.

Турнир се традиционално одржава у оквиру споразума о сарадњи у области шаховског образовања између Шаховског савеза Републике Српске и Средње школе за опште образовање број пет из руског града Југорск.

На међународном турниру "Путеви пријатељства", који се трећи пут одржава поводом 9. јануара - Дана Републике Српске, наступила су дјеца узраста до 17 година, а такмичари су имали на располагању пет минута по играчу за размишљање уз три секунде додатка.

Турнир је организован на интернет платформи плаy.цхесскинг.цом, а о регуларности меча бринули су администрација портала и жири који су чинили главни судија Јевгениј Вениаминович и ФИДЕ судија Немања Шипка.

Потписани споразум и договорене активности, како наводе из Шаховског савеза Републике Српске, реализују се уз подршку Представништва Републике Српске у Руској Федерацији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана