"Златни" селектор остаје на клупи Србије: Стевановић води ватерполисте до ОИ 2028.

Б92
"Златни" селектор остаје на клупи Србије: Стевановић води ватерполисте до ОИ 2028.

БЕОГРАД - Урош Стевановић, који је са ватерполо репрезентацијом Србије освојио златну медаљу на Олимпијским играма, наставиће рад на селекторском мјесту у наредне четири године.

Тачније закључно са такмичењем у Лос Анђелесу 2028. године.

Предсједник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић није крио задовољство договореним.

"Стевановић је први уговор са савезом потписао у октобру 2022. године. У октобру ове године му је истекао и одмах смо потписали нови. Лако смо се договорили. Урадио је, у условима који нису били лаки, велики посао и са тимом у чији су квалитет многи сумњали успео да стигне до фантастичног резултата и треће узастопне олимпијске медаље за Србију. И селектор је изразио жељу да наставимо сарадњу, има наше пуно поверење и заједно настављамо даље", рекао је Јеленић.

Сам Стевановић је поручио како његова жеља није била спорна.

"Бити селектор је испуњење највеће жеље и као што је председник рекао лако смо се договорили. Ово је нови олимпијски циклус и идемо даље, рекао је он"

Подсјећамо, Урош Стевановић је послије оставке селектора Дејана Савића преузео репрезентацију у октобру 2022. На првом великом такмичењу, СП у Фукуоки, репрезентација је освојила четврто мјесто. У овој години, на првенству Европе у Загребу Србија је била седма, на свјетском првенству у Дохи шеста.

То га није поколебало. Напорним припремама, позивима Ћуку и Дедовићу, ангажовањем психолога у спорту Андрије Герића, стварањем потребне хемије и врхунске атмосфере успио је да са екипом направи историјски резултат на највећем спортском такмичењу и окити се златном медаљом на Олимпијским играма у Паризу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана