Златне одбојкашице дочекане испред Скупштине града

СРНА
Златне одбојкашице дочекане испред Скупштине града

БЕОГРАД- Хиљаде грађана вечерас је испред Скупштине Београда дочекало златне одбојкашице, чији је излазак на чувени балкон пропраћен громогласним аплаузима и скандирањем навијача.

Побједнички пехар на балкон је донијела капитен и најбоља одбојкашица свијета, Билећанка Тијана Бошковић.

Обраћајући се окупљенима, Тијана је рекла да су протеклих пар седмица сваки дан осјећале подршку навијача и изразила наду да ће се и наредне године истим поводом окупити на истом мјесту.

"За нас је увијек била час и привилегија играти за земљу и национални тим", рекла је Бошковићева.

Селектор Данијеле Сантарели обратио се окупљенима на енглеском и обећао да ће наредне године научити више српских ријечи, поручивши да је српски тим невјероватан.

"Са пуним правом смо узели овај трофеј, јер смо вјеровали. Хвала свима вама, мојим играчицама које су ме прихватиле. Хвала и мом тиму. Урадили су невјероватан посао. Сви овдје раде вриједно", додао је он.

Златна репрезентативка Србије Јована Стевановић истакла је да је тајна њиховог успјеха у томе што свака од играчица игра за Србију срцем, а овај балкон држи у мислима.

"Ви сте наша тајна успеха", додала је Стевановићева.

Техничар Бојана Дрча рекла је да јој је било лакше да игра финале Свјетског првенства него да се обраћа сада пред окупљеним грађанима испред Скупштине града Београда.

"Хвала вам на подршци и што сте били уз нас. Злато је ваше, хвала вам", додала је она.

Најбољи либеро свијета Теодора Пушић такође је захвалила окупљенима за подршку.

"Ових 12 победа ту су због вас!", рекла је она.

Нападач Бранкица Михајловић рекла је да је најљепши осјећај бити са својим народом и славити титулу.

"Шести пут да сам на балкону. Прва је титула увијек најслађа и најтежа. Ово што смо урадили ријетко ко може", рекла је Михајловићева, која је родом из Брчког.

Српске одбојкашице су синоћ побиједиле Бразил са 3:0, чиме су одбраниле свјетску титулу освојену прије четири године у Јапану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана