ЖКК Орлови спремно дочекује почетак припрема: Освјежен тим сличних амбиција

Милан Зубовић
ЖКК Орлови спремно дочекује почетак припрема: Освјежен тим сличних амбиција

БАЊАЛУКА - Са реконструисаним саставом Орлови ће започети нову сезону у којој их очекују наступи у Лиги БиХ као и ЊАБА лиги те куповима Републике Српске односно БиХ.

Екипу ће са клупе и даље водити Драгана Свитлица којој је ово четврта тренерска сезона, а још дефинитивно није преломила да ли ће и даље бити играч. Све ће зависити од тренутног стања екипе, односно моментума у којем се буду играчице налазиле.

- Не смијем подвући линију и рећи да ћу се бавити само тренерским послом јер сам то до сада изјавила неколико пута па онда заиграла. Искрено вјерујем да екипа неће упасти у тешке тренутке и да ће на паркету изгурати без мене - истакла је Свитлица мало кроз шалу, а више кроз збиљу.

Нови тим још није комплетиран, али се контуре већ назиру. Из прошле сезоне остале су Горана Кондић, Тијана Шипка, Марина Ристић, Марија Вулић, Јана и Хана Предојевић, Соња Девура, Марија Дамјановић, док су стигле Сања Радуловић, Данијела Митровић и Јелена Тадић.

- Ангажовали смо три нове играчице које ће донијети нову енергију јер је екипи било потребно освјежење, а било је евидентно да је прошли тим дао све од себе па је дошло до мањег засићења. У питању је сасвим другачији профил кошаркашица у односу на оне које су до сада биле чланице нашег клуба. Одлучили смо се на подмлађивање екипе па ће дјевојке добити прилику да се покажу на великој сцени и видјећемо докле ће догурати. Вјерујемо да ћемо наставити квалитетну причу коју смо започели прије неколико година - нагласила је Свитлица.

Почетак припрема планиран је за 27. август, док ће већ 2. и 3. септембра наступити на турниру у Мостару са Зрињским, Пламеном и Рагусом. Затим ће бити домаћини турнира “Ацо-Прле-Миленко” па ће путовати на турнир у Пожегу.

- Биће то добра прилика да одмах на почетку припрема видимо у којем смјеру идемо, шта да поправљамо и како да се уклапамо док  би наредна два турнира требало би да дају јаснију слику колико смо напредовали. У плану нам је да доведемо још двије кошаркашице које покривају позиције центра, односно крила и крилног центра - казала је Свитлица.

Амбиције

Сјајним партијама прошле сезоне Орлови су стигли до трећег мјеста у WABA лиги купова Републике Српске и БиХ док су остали без титуле након пораза у мајсторици финала плеј-офа Лиге БиХ. Самим тим очекивања су велика и у наредној сезони.

- Очекивања су слична као и прошле сезоне, а то је да што даље догурамо у регионалном такмичењу те нападнемо шампионску титулу у БиХ. Пред нама је дуг пут који захтијева много рада, труда, дисциплине и вјере у успјех. То је једино што могу да обећам и ако то испунимо, резултати ће доћи - рекла је Свитлица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана