Живковић и Фаберова побједници шестог градишког полумаратона

Срна
Живковић и Фаберова побједници шестог градишког полумаратона

ГРАДИШКА - Тркачи Атлетског клуба “Дубровник” Анте Живковић и Теа Фабер побједници су Шестог градишког плумаратона.

Живковић, који је и прије четири године био први на полумаратонској трци на 21 километар у Градишци, рекао је да је организација, као и свих претходних година, била одлична.

Он је навео да су услови за трчање били мало тежи, са кишом и сусњежицом, али да је успио да истрчи 21 километар за мање од сат и 12 минута.

Фаберова је, такође, била задовољна организацијом Градишког полумаратона, на којем је и прошле године прва прошла кроз циљ.

Најбољи у трци на 10 километара били су Млађан Самарџић и Јелена Косић из Бањалуке, а први кроз циљ у трци на пет километара стигли су Свен Марушић из Сплита и Магдалена Катана из Прњавора.

Александар Раца, предсједник Атлетско-рекреативног клуба “Градишка”, који је организатор полумаратона, истакао је да су такмичари били задовољни тркачком стазом која је сертификована, те додао да су за најуспјешније учеснике обезбиједили вриједне награде.

Директор Шестог градишког полумаратона Дејан Јакељић навео је да је у тркама на пет, 10 и 21 километар учествовало укупно 320 такмичара из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Сјеверне Македоније и Бугарске.

Овим тркама претходила је трка на један километар у којој је учествовало више од 50 дјечака и дјевојчица.

Организацију Шестог градишког полумаратона подржали су Градска управа Градишка и бројни спонзори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана