Жикица Милосављевић помоћник селектора рукометаша Србије за “Глас Српске”: Ђерона из изолације надгледа тренинге

Синиша Котараш
Жикица Милосављевић помоћник селектора рукометаша Србије за “Глас Српске”: Ђерона из изолације надгледа тренинге

СТАРА ПАЗОВА - Чак шест чланова рукометне репрезентације Србије било је позитивно на посљедњем тестирању на вирус корона што је знатно пореметило све планове “орлова” у финишу припрема за Европско првенство које ће се од 13. до 30. јануара одржати у Мађарској и Словачкој.

Највећи проблем представља чињеница да је међу њима и селектор Тони Ђерона па је рад са играчима преузео његов први помоћник Жикица Милосављевић. Осим шпанског стручњака, позитиван тест забиљежен је код Владимира Цупаре и Богдана Радивојевића, те чланова стручног штаба, тренер голмана Димитрије Пејановић, физиотерапеут Петар Радуловић и шеф делегације Милорад Кривокапић. Сви они су у добром општем стању, али се налазе у изолацију.

Други проблем “орловима” представљаће податак да су отказане обје контролне утакмице са селекцијом Њемачке па ће, по свему судећи, отварање првенства и меч са Украјином 13. јануара дочекати без иједне провјере.

- Отказали смо сусрете са Немцима јер нисмо желели да преузимамо било какав ризик. Сада се поставља велико питање да ли ћемо до почетка шампионата уопште имати неку проверу. Истина, постоји минимална шанса да одиграмо један сусрет са Мађарима који су у сличној ситуацији и, такође, немају ривала, али смо сада сви у страху да се све то не би додатно закомпликовало - рекао је Милосављевић за “Глас Српске”.

Он је истакао како се све ради по плану селектора Ђероне који, иако је у изолацији, пажљиво надгледа све активности.

- Комуникација с њим иде углавном преко мене. Разговарамо на одређеној дистанци или путем видео-позива, он ми објасни шта жели да се ради, припреми комплетан тренинг и ја то презентујем играчима. Морам да похвалим репрезентативце који су на један крајње озбиљан начин схватили ову ситуацију и у потпуности се понашају у складу с правилима. Иначе, Тони је смештен у једну собу која је одмах изнад терена и има одличан поглед на све што се доле дешава. Уз то, снима се сваки тренинг, а он одмах по завршетку добије снимак и има могућност за комплетну анализу - открио је Милосављевић.

Обавезна тестирања

Први тренер Србије Жикица Милосављевић рекао је како РС Србије има обавезу да прије одласка у Мађарску обави најмање три тестирања.

- Тако је прописано од стране ЕХФ и већ у четвртак урадићемо први од та три обавезна теста. Надамо се да би тада неко од њих шесторице могао да буде негативан. Иначе, по нашем закону минимална изолација траје седам дана и верујем да ћемо у Мађарску отићи комплетни - истакао је Милосављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана