Жералд Пике изазвао скандал који је потресао Шпанију, од Саудијске Арабије узео 24 милиона еура

ГС
Foto: Агенције

Велики скандал потресао је шпански фудбал након што су објављени аудиоснимци разговора фудбалера Барцелоне Жералда Пикеа и предсједника Фудбалског савеза Шпаније Луиса Рубиалеза у којем договарају одигравање Суперкупа у Саудијској Арабији.

Пике, који је познат по организацији разних спортских догађаја са својом агенцијом Космос, 2019. године с предсједником Фудбалског савеза Шпаније Луисом Рубиалезом договарао је пребацивање утакмица Суперкупа у Ријад и тако би за четири године зарадио 24 милиона еура.

El Confidencial je објавио ексклузивни аудиоснимак разговора с предсједником савеза.

"Види Руби. Ако би Реал добио осам милиона, исто толико би ишло и Барселони. Остала два тима добила би два и један милион. То је 19. Ти задржи за савез шест милиона, човјече. Прије не би зарадио ништа, а сада је ту шест милиона. Можемо тражити и више од Саудијске Арабије и рећи ако не плате, Реал неће играти", рекао је у једном од аудиоснимака Пике Рубиалезу.

Суперкуп Шпаније први пут одигран је у Саудијској Арабији 2020. године. Титулу је освојио Реал побједом над Атлетиком у финалу, док су у полуфиналу испали Барселона и Валенсиа.

Шпанском фудбалском савезу ишао је гарантовани добитак од 40 милиона еура, а Рубиалес је имао директну корист од овог посла јер је утицало на његову плату.

С друге стране, агенција Космос и Пике исплаћени су преко једне саудијске компаније, преноси Klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана