Зељковић: Причао сам са Лалатовићем и није понудио оставку

Дарко Пашагић
Зељковић: Причао сам са Лалатовићем и није понудио оставку

ТОРШАВН - Фудбалери Борца елиминисани су са европске сцене када су се томе најмање надали, а прејаки за њих су били аматери са Фарских острва.

Иако за многе фудбалски анонимуси играчи Б36 из Торшавна у реванш сусрету показали су како се игра и бори за свој грб, клуб и град. У других 90 минута ушли су са минусом од два гола (0:2 из првог меча), али то их није обесхрабрило да у свим елементима надвисе препотентне бањалучке звијезде, којима је сада највећи кривац за пораз судија Јонас Јанович из Естоније. Послије 90 минута стигли су до побједе од 3:1, а тај резултат сачували су и у продужетку. Потом су бољи миљеници среће са "бијеле тачке" и послије пенал лутрије славили су са 4:3 (укупно 7:6).

Прије европске одисеје из "Платонове" су најављивали убојит, модеран и нападачки фудбал, а у Торшавну су виђени јад, туга и чемер што је сигурно веома далеко до обећаног.

Иако су и у првих 90 минута, када су стигли до два гола вишка, Бањалучани дјеловали некако изгубљено на терену, све присталице "црвено-плавих" боја нису могли ни да помисле да ће "великан из Платонове" пружити у реваншу још очајнију партију. Да ли је разлог за то лоше одрађен припремни циклус, неуиграност великог броја новајлија у тиму, комплетан нови стручни штаб или једноставно потцјењивање противника тешко је рећи, али је јасно да је Борац пропустио прилику не само да се нађе у другом колу, већ да има реалне шансе да се домогне и трећег круга квалификација за Лигу конференције. Наиме, противник Фаранима у другој рунди биће Тре Фиори из Сан Марина, који је и у реваншу савладао Фолу Еш из Луксембурга. Послије 1:0, сада су славили са 3:1 и остварили за њих величанствен успјех.

Вријеме ће показати да ли су шеф стручног штаба Ненад Лалатовић и четири његова помоћника били идеално рјешење у овом тренутку, као и да ли су појачања, која су доведена по жељи харизматичног српског стручњака, била у правом смислу нешто што би требало да донесе превагу у корист "црвено-плавих". Вријеме ће показати и да ли је погријешила управа Борца, која се лако одрекла услуга Доналда Молса, Луке Цуцина, Тонија Јовића, Милана Вушуровића, Ферхада Ајаза, а поготово Панајотиса Мораитиса.

Можда ће се још једном потврдити и неписано правило да стручњацима из Србије баш и не "цвјетају руже" када сједну на клупу Борца, још од времена Владице Поповића, који је у сезони 1990/91 са Борцем освојио четврто мјесто у Првој савезној лиги Југославије иза Црвене звезде, Динама и Партизана.

Углавном дан послије утакмице мук на Градском стадиону. Стручни штаб и играчи нису били доступни за медије, вјероватно и сами свјесни да немају шта паметно рећи. Једини вољан за причу био је потпредсједник Борца Богољуб Зељковић.

- Пораз који боли и који нисмо очекивали. Имали смо предност и упозоравали смо играче да не смије доћи до опуштања. Они јесу аматери, али данас свако игра фудбал. Јефтино смо примили голове након наших грешака, а послије смо имали шансе које нисмо искористили и то је то. Сада се окрећемо првенству и тренер Ненад Лалатовић и играчи имају нашу апсолутну подршку. Имали смо мало времена да се све коцкице уклопе, јер смо довели доста појачања. Лалатовић нема чаробни штапић. Кажем вјерујемо њему и играчима. Видио сам да има доста негативних коментара како медија тако и навијача, али позивам све на стрпљење. Сви смо незадовољни, свима нам је тешко, али морамо да дигнемо главу и наставимо да радимо. Имаћемо састанак са играчима и тренером, али не очекујем неке битне промјене. Видјећемо да ли ће бити казни. Причао сам са тренером и није понудио оставку. Чак и да јесте, она не би била прихваћена. Од када је дошао у клуб виде се позитивне промјене и треба нам још времена да све уклопимо како треба - нагласио је Зељковић.

Шта ће послије свега бити остаје да се види, а армији навијача бањалучког клуба остаје да вјерују у ону народну "први мачићи се у воду бацају". Да ли ће бити тако знаће се већ у понедјељак када Борац у првом колу Премијер лиге БиХ гостује код дебитанта у елити, Слоге из Добоја, а овај сусрет игра се од 20 часова на стадиону "Др Милан Јелић". Баш на оном истом на којем је Борац у четвртак, 21. јула, у другом колу квалификација за Лигу конференције требало да угости Тре Фиори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана