Жељко Шукић, посљедње појачање Рукометног клуба Леотар: Нигдје нисам боље примљен

Дарко Драгичевић
Жељко Шукић, посљедње појачање Рукометног клуба Леотар: Нигдје нисам боље примљен

ТРЕБИЊЕ - Рукометни клуб Леотар довео је три нова играча за наставак шампионата БиХ. Уз повратника Игора Грка, нови рукометаши требињског клуба су Жељко Шукић и Никола Јовановић.

У Требињу доста очекују од нових бекова који треба да помогну да клуб оствари своје амбиције. Посљедње појачање Жељко Шукић истиче да се већ привикао на нови клуб.

- Заиста нигде нисам боље дочекан него у Требињу. Сјајан пријем од људи из клуба, саиграча, тако да сам веома задовољан. Град је прелеп, брзо сам се снашао и адаптирао и у потпуности сам посвећен обавезама - истакао је лијеви бек.

Шукић је у Леотар дошао из Израела, гдје је играо за Макаби Тел Авив и био саиграч некадашњег голмана Луке Радовића. Током каријере је био и најбољи стријелац првенства Србије, а има и богато међународно искуство.

- Одиграо сам два заостала меча у децембру за Макаби, одрадио своје обавезе и постигао договор о раскиду сарадње. Након тога се јавио Леотар и брзо смо се договорили о сарадњи. Знао сам доста о требињском клубу управо кроз разговоре с Луком Радовићем. Он је имао само речи похвала за клуб и одлучио сам да прихватим понуду и помогнем Леотару у наредном периоду да оствари што боље резултате - поручио је нови члан требињског клуба.

О самој лиги БиХ је знао доста јер је пратио повремено.

- Знам да су Борац и Извиђач екипе које су готово увек у врху, осим прошле сезоне, када су Бањалучани подбацили. Свако гостовање је тешко, има ту екипа која су веома добре, тако да смо овај период искористили да се што боље спремимо. Сад нам следи оно за што смо се спремали, а то је старт лиге у којој Леотар жели да поправи свој положај. Жеља свих у клубу је да се опет избори пласман у Европу. Знам да су у јесењем делу имали пуно утакмица и да ће им у наставку ипак бити лакше. Сви ћемо, наравно, дати свој максимум како бисмо успели у том циљу и да се и наредне сезоне игра Европа у Требињу - рекао је Шукић.

Занимљиво је да га је нови саиграч у Леотару Никола Јовановић наслиједио у словеначкој Добови.

- Јесте, дошао је након мене и оставио добар утисак. Сад се надам да ћемо имати успешну сарадњу у Леотару и да ћемо помоћи клубу да оствари зацртане амбиције - додао је на крају Шукић.

Дерби

Леотар ће други дио шампионата отворити дербијем против Борца (субота, 19 часова) уз бесплатан улаз. У овом колу још се састају: Слога - Коњух (18 часова), Горажде - Маглај (19 часова) и Чапљина - Херцеговина (19 часова). Одгођени су мечеви Извиђач - Вогошћа, Слобода - Криваја, док је слободна Грачаница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана