Због уцјене породице Шумахер приведена двојица мушкараца

СРНА
Због уцјене породице Шумахер приведена двојица мушкараца

БЕРЛИН - Двојица мушкараца који су наводно покушали да уцијене породицу великана "Формуле 1" Михаела Шумахера приведена су раније овог мјесеца, саопштили су њемачки тужиоци.

Тужиоци у граду Вуперталу, на западу земље, рекли су да су осумњичени рекли запосленима који раде за породицу да посједују фаљове за које породица не жели да буду објављени, пренијела је агенција ДПА.

Двојица мушкараца наводно су тражила исплату неколико милиона евра под пријетњом да ће, у супротном, објавити фајлове на даркнету, саопштили су тужиоци.

Као наводни доказ, осумњичени су породици послали одређене фајлове. Тужиоци нису објавили детаље о њиховом садржају.

Истражиоци су успјели да уђу у траг осумњиченима у Вуперталу, оцу и сину старости 53 и 30 година. Обојица су на условној слободи у вези са другим случајем.

Они су приведени 19. јуна на паркингу супермаркета у централном граду Грос-Герау и налазе се у притвору. Њихова имена нису објављена у складу са њемачким прописима о приватности.

"Ако буду осуђени, пријети им новчана казна или затворска казна до пет година", рекао је главни јавни тужилац Волф-Тилман Баумерт.

Шумахер је доживео веома тешку повреду мозга док је скијао на француским Алпима у децембру 2013. године. Он је у септембру 2014. године пребачен из болнице у породичну кућу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана