Завршница Купа Републике Српске: Рукометни празник у Вишеграду

М.З.
Завршница Купа Републике Српске: Рукометни празник у Вишеграду

ВИШЕГРАД - Предстојећег викенда у Вишеграду биће одигран финални турнира Купа Републике Српске за рукометаше. У суботу, 9. септембра на програму је полуфинале у којем ће се састати: Борац м:тел - Слога (17 часова) и Вишеград – Леотар (19 часова).

Финални окршај на распореду је дан касније (недјеља) са почетком од 15 часова, а послије тога биће обављено додјељивање признања. 

- Припреме за организаицју завршнице Купа Републике Српске су у завршној фази. Обезбиједили смо велики пехар, прелазни пехар и медаље, као и новчани чек од 3.000 марака за побједника и 2.000 марака колико ће добити поражени финалиста. Осим тога освајач Купа стиче право да заједно са Леотаром буде представник Републике Српске на Свесрпском купу који се игра крајем децембра у Лозници. У сваком случају очекује нас рукометни празник у рукометном Вишеграду и једно лијепо дружење, а нека побиједи најбољи. Хвала РК Вишеград и предсједнику Чедомиру Гузину на чињеницу што су прихватили да буду домаћини и вјеруејм да ће све бити на врхунском нивоу – рекао је Маринко Умичевић, предсједник РС Републике Српске.

У Вишеграду биће одржана и сједница Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске на којој ће, између осталог, бити обављено извлачење такмичарских бројева за сезону 2023/24. у м:тел Првој мушкој лиги (почиње 16/17. септембра) као и за м:тел Другу лигу и м:тел Прву лигу за рукометашице (обје почињу седам дана касније у односу на прволигаше). 

Биће усвојене пропозиције за наредну такмичарску сезону, како за мушку исто тако и за женску, те Омладинску лигу, као и листе судија и контролора за Премијер лигу БиХ, али и за наше лиге. Ни овог пута неће изостати ни информација о тренутном стању рукометног спорта у БиХ. 

Маринко Умичевић најавио је да ће компанија м:тел и даље бити генерални спонзор Рукометног савеза Републике Српске. 

- Прије свега желим да се захвалим госпођи Јелени Триван која је препознала чињеницу да смо одговорна организација и да смо досад испоштовали све ставке из претходног уговора. Очекујемо у најскорије вријеме потписивање новог уговора што значи да ће испред свих наших лига и даље стајати име компаније м:тел коју успјешно води госпођа Јелена Триван - закључио је предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана