Завршни турнир кошаркашког Купа БиХ: Игокеа тражи излаз из кризе

Милан Зубовић
Завршни турнир кошаркашког Купа БиХ: Игокеа тражи излаз из кризе

САРАЈЕВО - Осокољени освајањем Купа Републике Српске кошаркаши Борца покушаће да се домогну финала Купа БиХ Мирза Делибашић, али ће наспрам себе имати најтежег могућег ривала и браниоца трофеја Игокеу.

Њихов полуфинални обрачун заказан је за суботу од 17 часова у Сарајеву гдје ће Босна бити домаћин завршног турнира и у другом полуфиналу од 20 сати играти против Широког. Екипи из Александровца не цвјетају руже у посљедње вријеме јер девет утакмица АБА лиге не знају за побједу па су доспјели у опасну зону. Евентуална одбрана трофеја поправила би им нарушено самопоуздање пред одлучујуће мечеве на регионалном плану.

- Амбиције су увек највише и идемо у Сарајево да одбранимо трофеј. Фокусирани смо само на полуфинале с Борцем којег много поштујемо. Према неком нашем мишљењу добили смо најтежег могућег ривала у полуфиналу, тако да максимално мотивисани и с јасним циљем приступамо овом мечу. Сваки трофеј је леп и значајан тако да моји саиграчи и ја имамо много мотива да поновимо успех од прошле године. Налазимо се у резултатској кризи, али време је да се пресече и крене правим путем - рекао је капитен Игокее Марко Јошило.

Кошаркаши Борца нису имали много одмора након освајања Купа Српске. Након тешког испита у финалу против Будућности сада их чека још тежи против Игокее.

- Радујемо се том мечу, биће то шанса за све нас, не само за младе играче да видимо гдје смо и у односу на квалитетне противнике. Они су веома снажан ривал, играју АБА лигу и имају искусних кошаркаша. На другој страни је наш тим који има много талента и за нас ће ово да буде велико искуство и надамо се да ћемо се приказати у што бољем свјетлу - рекао је члан “црвено-плавог” тима Мартин Џерон.

Американац је у сриједу освојио први трофеј у куп такмичењима.

- У прошлим клубовима сам био шампион, али ово ми је први трофеј у купу и драго ми је што смо га освојили. Имамо одличну атмосферу у екипи и били смо веома мотивисани да дођемо до пехара. Било је осцилација током меча, а онда смо прорадили у кључном периоду. Тренер нам често каже да напад добија утакмице, а одбрана доноси трофеј - додао је Мартин.

Финале је у недјељу од 17 часова.

Братски дуел

Два брата Никола и Душан Танасковић наћи ће се један наспрам другога у полуфиналу. Никола је члан Игокее, а прије двије сезоне играо је за Борац као позајмљен играч. Његов млађи брат брани боје Бањалучана као позајмљен играч александровачке екипе у коју је стигао прошлог љета и недуго затим послат на каљење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана