Завршено балканско првенство у биатлону

Срна
Завршено балканско првенство у биатлону

ЈАХОРИНА - Проглашењем побједника и додјелом медаља за четири категорије завршен је “Балкан куп” у биатлону, који је одржан на Нордијском ски-центру “Дворишта” на Јахорини уз учешће око 100 такмичара.

У мушкој сениорској категорији прво мјесто освојио је репрезентативац БиХ Стефан Лопатић, а друго и треће мјесто припало је Павлу Кориноском и Велку Лазаноском из Сјеверне Македоније.

Прво мјесто у категорији јуниора припало је Алекси Вуковићу из БиХ, друго Валентину Карабадјакову из Бугарске, док је треће освојио Урош Лаловић из БиХ.

У категорији младића /youth men/ прво мјесто освојио је Цветан Данадјиев, друго Георги Дјоргов и треће Георги Наумов, сви из Бугарске.

У женској сениорској категорији прво мјесто освојила је репрезентативац БиХ Анастазија Војновић.

У категорији младе /youth/ жене прво мјесто припало је Вери Чолаковој из Бугарске, друго Раји Адјамовој  из Бугарске, те треће Еми Собал из Хрватске.

Из Смучарског клуба “Романија” са Пала саопштено је да су се такмичари на одлично припремљеној стази борили за највиша одличја, а по изјавама учесника сви су презадовољни организацијом и домаћинским пријемом гостију.

“Своје утиске нису крили ни представници репрезентација који су исказали све похвале организатору и за локалитет Пале-Дворишта. На такмичењу у четири категорије учествовало је око 100 такмичара из земаља Балкана”, наводи се у саопштењу.

“Балкан куп” одржан је уз подршку институција Републике Српске, као и ресорног министарства спорта, те добило најбоље оцјене од Техничког посматрача којег је делегирала Међународна биатлон унија /ИБУ/.

Због лоших временских услова други дан такмичења на “Балкан купу” у биатлону је отказан.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана