Завршене квалификације „ЕуроКуп 1“: Тријумф Падове

Милан Зубовић
Foto: ГС

Играчи АСД Падова Миленнум Баскет савладали су у посљедњем колу ККИ „Врбас 56:48 (17:10, 19:6, 12.9, 8:23) и на тај начин су освојили прво мјесто на квалификационом турниру „ЕуроКуп 1“ кошарке у колицима.

Побједнички пехар капитену Енрико Фофани додјелио је Бојан Кресојевић, градски менаџер Бањалуке, а слављенички шампањац Бојан Пећанац, одборник у градској скупштини.

Тим из Италије играће завршни турнир „ЕуроКуп 1“, другопласирани Келн 99 наступиће на фајнал фору „ЕуроЦуп 2“, а трећепласирани Лондон Титанс иде у „ЕуроКуп 3“. Што се тиче посљедњег дуела треба истаћи да је Падова заслужена дошла до тријумфа.

Похвале заслужују и играчи ККИ „Врбас“ који су сјајно одиграли посљедњу четвртину у којој се истакао Владо Шврака са убачене три тројке, те је меч завршио са 18 поена. Код противника прво име био је Роберто Касагранде који је такође имао учинак од 18 погодака.

У иделану петорку изабрани су: Ахмед Раоурахи (Падова), Чарлие Минтyре (Лондон), Абделгани Бугања (Падова), Булут Кодал (Келн 99) и Анте Штимац (ККИ Врбас), а плакете су уручили Слађана Голић и Драган Бајић.

Најбољи стријелац био је Владо Шврака (ККИ Врбас) са 76 поена, а награду му је предао Оливер Гачић, представник Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске. За МВП квалификација у „Борику“ изабран је Абделгани Бугања (Падова), признање му је уручио кошаркашки и трофејни стручњак Драган Бајић који је са Слађаном Голић био промотер турнира.

Треба истаћи да је ово била сјајна организација што је потврдио Луц Де Кнок, технички делегат из Белгије који је за све учињено уручио признање предсједнику ККИ „Врбас“ Маринку Умичевићу, човјеку који је најзаслужнији за још једну одлично организовану манифестацију.

Подршка није изостала од предсједника Републике Српске Милорада Додика, Владе Српске, Града Бањалука, СЦ Борик и директора Ненада Талића, као и великог броја спонзора.

- Презадовљан сам организацијом, настојали смо да испунимо све задатаке у чему смо успјели. Задовољан сам и резултатом, јер ово је кудикамо јачи ранг такмичења, и ми сада идемо ка новим обавезама.

Желим да се захвалим господину Луц де Кноку, судијама, особљу које је водило рачуна о статистици, волонтерима и свим навијачима који су пратили ово такмичење - изјавио је Маринко Умичеивћ, предсједник ККИ „Врбас“.

За крај додајмо да су плакете добили представници Техничке комисије ИWБФ: Луц Де Кноцк, Сабине Дрисх, Јована Кривокућа-Миловановић, Дамир Куносић и Томас Пајер, а додјели су их Слађана Голић, Ненад Талић, Бојан Пећанац и Маринко Умичевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана