Завршен турнир шампиона “Добој 2024”: “Орлови” изнад Загреба

Дејан Кондић
Завршен турнир шампиона “Добој 2024”: “Орлови” изнад Загреба

ДОБОЈ - Прошле године дошли су на корак до пехара, али су зато ове освојили Добој. Рукометаши Ал Ахлија из Египта побједници су 55. Међународног рукометног ТВ турнира шампиона “Добој 2024”. “Орлови” су у финалу надиграли Загреб са 33:30.

Ово је други трофеј за екипу из Каира у посљедње три године. Загрепчани јесу боље ушли у утакмицу, али су се Египћани касније разиграли. Ипак првак Хрватске је на одмор отишао са голом предности. Међутим, у другом дијелу Ал Ахли је преокренуо све у своју корист и дошао до сигурног тријумфа. Ахмед Адел је предводио побједнички састав са девет постигнутих голова, док су Мохсен Рамадан и Абдул Рахман Али постигли по пет погодака. У редовима пораженог тима, Рус Тимур Дибиров дао је девет голова, а српски репрезентативац, Дубичанин Милош Кос додао је пет погодака. На полувремену финалног сусрета публика је поздравила генерацију Југославије, предвођену Драганом Шкрбићем, која је 1999. године освојила бронзу на Свјетском првенству у Египту. Управо је легендарни пивотмен “плавих” и затворио овогодишњу добојску светковину.

- Све честитке организаторима и добојској публици. Сви заједно уживали смо у Добоју и једва чекамо следећи турнир - поручио је Шкрбић.

Треће мјесто заузела је екипа Бешикташа, која је тријумфовала над Татабањом резултатом 37:33. На овогодишњем турниру учествовало је седам екипа, од осам предвиђених, пошто је Веспрем из Мађарске отказао учешће због вируса у екипи. На турниру су још наступили Пелистер из Битоља, београдска Црвена звезда те домаћин Слога. Што се индивидуалних признања тиче изабрани су чланови идеалне седморке.

За најбољег голмана турнира изабран је Мартон Шекељи из Татабање. Најбоље лијево крило је Загребов Тимур Дибиров, а и најбољи лијеви бек је из редова хрватског шампиона, Звонимир Срна (Загреб). Побједнички састав дао је најбољег средњег бека Ахмеда Каирија, најбољег десног бека Оусама Хоснија те најбоље десно крило Омара Каледа и најбољег пивота Ахмеда Адела.

Генерација '84

Прије почетка финалне утакмице на терен су изашли рукометаши Слоге, играчи из генерације који су 1984. године играли финале Купа побједника купова против славне Барселоне. Тачно је 40 година од највећег успјеха у историји Добојлија. Публика их је поздравила великим аплаузима и овацијама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана