Завршен први рукометни камп “Бранко Јанковић”: Жеља да постане традиционалан

Дарко Драгичевић
Завршен први рукометни камп “Бранко Јанковић”: Жеља да постане традиционалан

БАЊАЛУКА - Први рукометни камп “Бранко Јанковић” у потпуности је испунио очекивања. Врхунски тренери, сјајни услови и квалитетни тренинзи одушевили су 50 малишана који су боравили у граду на Врбасу и који се пуни лијепих успомена враћају у своје клубове.

Стефан Јанковић кампом жели да сачува успомену на дједа Бранка Јанковића. Под његовим вођством стасали су бројни асови, а током живота објавио је бројне публикације посвећене рукомету.

- Ово је нешто најмање што сам могао да урадим дједу у част. Његова дјела је немогуће достићи, поставио је основе југословенског рукомета. Оно што га је највише занимало био је предан и темељан рад са млађим категоријама, а на тој идеологији сам направио камп. Желио сам да са младим рукометашима раде едуковани тренери који су имали врхунске каријере - истиче Јанковић.

Највећа награда су задовољни малишани. Ово је први камп, а према интересовању као и раду, сигурно је да ће постати традиционалан.

- Урадили смо све да се кампери осјећају одлично. На почетку су имали комплетну дијагностику, специјалистички преглед. Камп је имао међународни карактер доласком малишана из Србије. Наша је жеља да постане традиционалан. Сигурно је да ће за наредна издања бити потребна подршка надлежних, који би требало да препознају праву рукометну причу. Наша је жеља да уз овакву инфраструктуру и добар рад изњедримо квалитетне играче за озбиљну европску лигу попут наших тренера - рекао је Јанковић Са малишанима су радили прослављени рукометаши и тренери Жарко Шешум, Бојан Бељански, Срђан Тривунџа, Игор Рађеновић, Данијел Божић, Бојан Љубишић и Драшко Будиша.

- Идеја је одлична, камп је био врхунски. Имали смо сјајне услове и инфраструктуру. Дјеца су сјајна, вјерујем да су доста научила о спорту, али обратили смо пажњу и на социјални дио, да пренесемо како спортисти треба да живе, хране се и понашају - рекао је Жарко Шешум.

Бојан Бељански је такође похвално говорио о кампу

- Толико добрих ствари сам чуо о господину Бранку Јанковићу да сам морао да дођем и подржим рад. Сјајан план, дворане, дијагностика, интересовање кампера, све то ме привукло. Драго ми је да има малишана јер смо свједоци малог пада интересовања за рукомет и лијепо је видјети дјецу која желе да уче и уз то се сјајно понашају. Овдје је заиста све било врхунски - рекао је Бељански.

Бројни гости

Камп су током трајања посјетили бројни бивши рукометни асови. Тако су са малишанима причали и легендарни Абаз Арсланагић, његова кћерка Маида, затим прослављени голман и тренер Златан Арнаутовић, као и бивши селектор БиХ и садашњи тренер Динама Драган Марковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана