Завршен пети меморијал "Лимун Папић": Какњу трофеј на дебију

Д. Кондић
Завршен пети меморијал "Лимун Папић": Какњу трофеј на дебију

БАЊАЛУКА - Одбојкашки Какња 78 у свом првом наступу дошли су до трофеја на петом међународном меморијалном турниру "Лимун Папић", одржаном минулог викенда у бањалучкој дворани "Борик.

Турнир је био веома квалитетан и неизвјесан о чему свједочи чињеница да су сет количник, односно међусобни скор одлучили ко ће пригрлити пехар.

Друго мјесто припало је прошлогодишњем побједнику Мурси из Осијека, Нови Сад је трећи, а домаћин Борац четврти.

Из побједничке екипе је најбољи средњи блокер на турниру, то је Армин Вехаб, најбољи техничар, Амрин Фејзовић и наравно најбољи играч Марко Тадић.

- Прија нам што смо освојили један овакав турнир на којем су учествовале овако јаке екипе. Искрено, није нам био циљ да освојимо пехар, већ да се кроз три утакмице добро уиграмо за првенство које ускоро треба да крене. Имамо ту озбиљне амбиције. Пробаћемо да поновимо успјех од прије двије године када смо освојили титулу. Озбиљно смо се појачали, можда буде још појачања, али то ћемо видјети. Чека нас занимљива лига, а ми ћемо пробати да будемо најбољи. Што се тиче индивидуалног признања, оно мање-више није битно, јер је ово колективни спорт. Битно је да екипа игра добро - истакао је Тадић.

Из другопласираног тима Мурсе су најбољи либеро, Тино Бусак Видаковић, најбољи примач, Анте Гиљановић, те најбољи коректор, Тибор Верасто. Први човјек организатора, екипе Борца био је задовољан на крају турнира.

- Стварно један од најбољих и најнеизвјеснијих турнира је иза нас. До посљедњег меча се није знало ко ће бити први, али ни други, ни трећи. Екипи Какња честитам на побједи, захваљујем им се, као и свим осталима што су увеличали овај наш турнир. Трудићемо се да догодине буде још бољи. Што се тиче моје екипе, мислим да можемо боље. У неким тренуцима сам стварно био изненађен како су добро играли, а било је и момената када су правили неке недохватљиве грешке - рекао је Дакић.

Резултати:

Мурса - Борац 3:0

Нови Сад - Какањ 78 2:1

Мурса - Какањ 78 1:2

Борац - Нови Сад 1:2

Мурса - Нови Сад 2:1

Борац - Какањ 78 0:3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана