Завршен други одбојкашки Борац куп: Пехар остао у Бањалуци

Дејан Кондић
Завршен други одбојкашки Борац куп: Пехар остао у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Одбојкашице Борца одбраниле су трофеј намијењен побједнику другог Борац купа који су управо “црвено-плаве” и организовале.

Овогодишњи турнир имао је међународни карактер, а изабранице Душана Кузмановића забиљежиле су двије побједе и један пораз у мечу посљедњег кола од Бимал Јединства, када је све већ било познато па је млади стручњак пружио шансу свим дјевојкама.

Друго мјесто заузела је екипа Дон Боско из Загреба, треће нови премијерлигаш Орашје, а четврто брчанске “принцезе”. 

- Веома сам задовољан, одиграли смо три одлична меча против три квалитетне екипе. Дон Боско ће се борити за врх у Хрватској, Орашје има велике амбиције у Премијер лиги, а Бимал Јединство је увијек Бимал Јединство. Већ након прва два меча завршили смо посао што се тиче освајања турнира, тако да сам против Брчанки шансу дао млађим дјевојкама које су мање играле у прва два сусрета, да мало коригујемо неке ствари. Ово и јесте такав тип турнира да се дружимо, пробамо неке ствари, да дамо шансу свим играчицама. Такође, не смијемо заборавити на овом турниру смо обиљежили и пети рођендан ЖОК Борац и овом приликом честитам свима из клуба овај мали јубилеј. Пред нама је припрема за турнир у Орашју, који је на програму наредног викенда. Долазе веома квалитетне екипе из Србије, тако да нас и тамо очекују јако добри мечеви пред старт шампионата - рекао је Кузмановић.

За најбољег техничара проглашена је Мелиса Матијас из екипе Орашја, најбољи коректор је Дорис Барић из другопласираног састава, док је најбољи либеро Ивана Стевановић из Бимал Јединства. Три признања отишла су у руке дјевојкама из побједничке екипе. Најбољи средњи блокер је Јована Ковачевић, Јелена Шакотић је најбољи примач, док је Соња Вујнић најбољи играч другог Борац купа. 

- Турнир је био много јачи него прошле године, нијансе су одлучивале и пресрећне смо што смо одбраниле пехар. Добро изгледамо као екипа, али има још детаља које би требало да побољшамо. Што се тиче индивидуалног признања, стварно прија бити најбољи у оваквој конкуренцији. Хвала свима који су гласали за мене - рекла је Вујнићева.

Резултати

Борац - Орашје 2:1 (25:15, 25:18,10:15)

Бимал Јединство - Дон Боско 1:2 (19:25, 25:22, 11:15)

Борац - Дон Боско 2:1 (22:25, 25:21,15:12)

Орашје - Бимал Јединство 3:0 (25:17, 25:19, 15:6)

Дон Боско - Орашје 2:1 (25:17, 20:25, 15:12)

Борац - Бимал Јединство 1:2 (25:15, 22:25, 5:15)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана