Завршен 19. рукометни Локомотива куп: Брчацима све похвале

Д. Д.
Завршен 19. рукометни Локомотива куп: Брчацима све похвале

БРЧКО - Деветнаести рукометни Локомотива куп у Брчком још једном је одушевио све учеснике. Сјајна организација и квалитетан рукомет показали су зашто се овај турнир налази у календару Европске рукометне федерације.

За домаћина гости из региона имају само ријечи хвале. Све је било на врхунском нивоу па на адресу домаћина стижу честитке од Веспрема, Рибнице, Крке и осталих тимова учесника. О томе колико су Словенци предани овом спорту, говори и податак да су све екипе имале велику подршку у Брчком, тако да су екипе Трима, Крке и Рибнице имале своју вјерну публику током трајања турнира.

Рукометаши Тримо Требња побједници су у категорији 2007. годишта, а у финалу су савладали Крку Ново Место 31:21. Треће мјесто освојила је Рибница која је била боља од Металопластике 27:22.

Код 2009. годишта славила је екипа Копар која је у финалу савладала Крку 22:18, док је Рибница била боља од Новог Београда 20:16. У најмлађем годишту побједник је мађарски Веспрем, који је у финалу савладао Рибницу 24:17, док је Копар у дуелу за треће мјесто био бољи од Крке 23:22.

- Брчко нам је приредило велики спектакл и потврдило да Локомотива куп дефинитивно заслужује да се нађе у календару Европске рукометне федерације. Феноменална организација и познато гостопримство су нас одушевили. Били су ово дани потпуног ужитка за све љубитеље рукомета. Квалитетне припреме, добар рукомет и суђење, све је било на нивоу. Цјелокупна прича заслужује веома високу оцјену. Радујемо се наредним издањима, а до тада вјерујемо да ће млади учесници остваривати велике ствари - рекла је Бранка Марић, супервизор ЕХФ-а.

У најмлађој категорији славио је мађарски Веспрем. Тренер екипе Виктор Каролиф је рекао да је овакав турнир сјајна прилика да млади играчи додатно напредују.

- Изузетан је осјећај постати шампион на овако добро организованом и јаком турниру. Честитам свим такмичарима на свему приказаном и мојој екипи на златној медаљи. Ово су непроцјењива искуства за све младе спортисте и прилика да много напредују, те стекну ново искуство, али и упознају додатне пријатеље. Трудимо се да стално његујемо побједнички менталитет како бисмо што чешће имали прилику да уживамо у оваквим догађајима - рекао је тренер Веспрема у овом узрасту Виктор Каролиф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана