Заустављена рекордна владавина Ђоковића на АТП листи, од данас је трећи играч свијета

Срна
Заустављена рекордна владавина Ђоковића на АТП листи, од данас је трећи играч свијета

Велике промјене догодиле су се на врху АТП листе, а од данас је Даниил Медведев најбољи тенисер свијета.

 Заустављена је рекордна владавина Новака Ђоковића који је на челу АТП листе провео чак 373 седмице. То су успјели прекинути Данил Медведев и Александер Зверев који су престигли српског тенисера.

Најбољи играч свијета од данас је Медведев којем је ово четврта седмица на врху АТП листе. Руски тенисер има 7.950 бодова.На другом мјесту је њемачки тенисер Александер Зверев са 7.075 бодова и то му је рекордан ранкинг у каријери. Слиједи Ђоковић са 6.770 бодова.

Четврто мјесто и даље држи Рафаел Надал са 6.250 бодова. Пети је Каспер Руд, који игра тенис живота и који је остварио најбољи резултат у каријери.Занимљиво, Ђоковићу пријети права катастрофа и пад на седмо мјесто у само неколико седмица.

Разлог је тај што се на Вимбледону неће дијелити поени, тако да Ђоковић сигурно губи 2.000 поена без обзира на резултат.Уколико би Wимбледон промијенио одлуку и дозволио руским и бјелоруским тенисерима учешће, први човјек АТП-а Андреа Гаундензи је најавио да ће се на највећем тениском турниру на свијету дијелити бодови и то би могао бити спас за Ђоковића

.Када су у питању босанскохерцеговачки тенисери, најбољи двојац је назадовао на овоседмичној АТП листи.

Дамир Џумхур је пао за четири позиције и тренутно је 162. играч свијета, док је Мирза Башић назадовао за 14 позиција и заузима 239. позицију.Слиједи Нерман Фатић (262. мјесто), а у најбољих 1.000 тенисера налази се још само Алдин Шеткић који је 361. играч свијета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана