Затворено Свјетско првенство у рафтингу- Чесима шест од 22 медаље

Срна
Затворено Свјетско првенство у рафтингу- Чесима шест од 22 медаље

ФОЧА- У Фочи је вечерас званично затворено Свјетско првенство у рафтингу, уручењем медаља и пехара за побједнике у укупном пласману, након што су са данашњим спустом на Тари сабрани резулатати три дисциплине са Врбаса.

Рафтери су се такмичили у двије омладинске категорије, сенироској и категорији ветерана у обје конкуренције - мушкарци и жене, а уручене су укупно 22 медаље, које иду у 11 земаља.

Шампиони свијета у главним категоријама сениора и сениорки су Бразилци и Чехиње.

Највише медаља освојила је Чешка - шест, и то пет златних и једну бронзану.

Екипе из ове земље прваци су свијета у конкуренцији сениорки, ветеранки и ветерана, младих до 21 године у обје конкуренције, а бронзу су освојили у категорији омладинаца до 23 године.

Јапан је освојио четири медаље - два сребра и двије бронзе. Вицешампиони су у главној категорији сениора и омладинаца до 23 године, док су трећи у категоријама сениорки и омладинки до 23 године.

Бразил има двије медаље, уз злато сениора освојили су и бронзу у категорији ветерана, а исти број одличја из Фоче је понијела Аргентина - двије бронзе за сениоре и ветеранке.

САД, такође, двије медаље - сребро сениорке и сребро дјевојке до 21 годину.

По једну медаљу освојили су Аустралија /злато омладинци до 23 године/, Хрватска /сребро дјевојке до 21 године/, БиХ /сребро ветерани/, Словачка /сребро ветеранке/, Индонезија /злато омладинке до 23 године/ и Канада /сребро омалдинке до 23 године/.

Свечаној церемонији затварања присуствовали су, између осталих, предсједник Свјетске рафтинг федерације Џозеф Вилис Џонс, предсједник Олимпијског комитета БиХ Миланко Мучибабић, амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи, начелник општине Фоча Милан Вукадиновић и министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, који је званично затворио првенство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана