Затворени базен у Требињу биће отворен ватерполо утакмицом између Србије и Црне Горе

ГС
Foto: Trebinje live

ТРЕБИЊЕ- Ватерполо утакмицом између селекција Србије и Црне у Требињу ће 25. априла бити отворен затворени базен, најавио је градоначелник Мирко Ћурић након обиласка овог објекта са представницима ове двије селекције и руководства ХЕТ-а.

Ћурић је рекао да је затворени базен импозантан објекат на понос свима у Требињу и Републици Српској, који задовољава све свјетске стандарде.

"Очекујемо и да неки велики ватерполо клубови обављају припреме у Требињу, а договорили смо и такмичења чији ће домаћин бити Требиње", навео је Ћурић.

Он је додао да очекује да до 25. априла буде завршена употребна дозвола за комплекс затвореног базена, коју треба да изда Одјељење за просторно уређење.

Тренер српских ватерполиста Дејан Савић је истакао да ће ова утакмица бити велики догађај за цијело Требиње, али и да ће додатно афирмисати младе људе да се баве ватерполом јер ће сада имати одличне услове за тренирање.

Он је казао да објекат затвореног базена изгледа веома лијепо, захваливши се градоначелнику Ћурићу на гостопримству и подршци за будућу сарадњу.

Ово је изузетан комплекс који пружа све услове за одржавање такмичења и припреме репрезентација и клубова - поручио је предсједник Ватерполо савеза Црне Горе Ђуро Марић, преноси Trebinje live.

"Драго ми је што ће Требиње бити ватерполо центар, селекције Србије и Црне Горе су ту да у остварењу тог циља дају свој допринос", рекао је Марић.

Изградњу затвореног базена у Требињу у цјелости су финансирале Хидроелектране на Требишњици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана