Затварањем Градског олимпијског базена пуцали су нам у главу

Дејан Кондић
Затварањем Градског олимпијског базена пуцали су нам у главу

БАЊАЛУКА - Градски олимпијски базен у Бањалуци у понедјељак, по свему судећи, престаје са радом због немогућности обезбјеђења основних услова рада.

Усљед недостатка хигијенских, здравствених и безбједносних средстава и немогућности њиховог обезбјеђивања, приморани смо, нажалост, да у понедјељак обуставимо рад на Градском олимпијском базену. Уколико дође до неких промјена, благовремено ћемо вас обавијестити, пише у допису "Акване".

Корисници услуга ГОБ-а, прије свега пливачки и ватерполо клубови, притјерани су уза зид. Спортски директор ПК Олимп Миодраг Чеко за "Глас Српске" поручује да оваква ситуација није била ни током рата.

- Пуцали су нам у главу! Нема више пливања у Бањалуци. Рачун "Акване", у чијем склопу послује базен, блокиран је већ 60 дана. То нам је омча око врата. Прије 20 дана сам дао свој новац да се купи хлор. Једина је могућност да се то системски и трајно ријеши, али то се морало рјешавати "јуче", а не сутра. Градски олимпијски базен се мора одвојити од "Акване". Имам 340 дјеце, гдје ћу с њима. Никола Бјелајац и Ади Мешетовић иду на Свјетски куп у Берлин 20. октобра. Одвешћу их негдје на припреме десет дана, али шта послије. Ситуација је гора него у периоду најжешће пандемије вируса корона. Ни за вријеме рата није било овако, пливало се у "Шехеру". Мука ми је, не могу вам описати како се осјећам - са горчином у гласу рекао је Чеко.

Предсједник Академског пливачког клуба "22. април" Горан Граховац рекао је да је неизвјесно да ли ће и када ће се ријешити актуелна ситуација.

- Велики је проблем. Не могу се створити ни безбједносни ни здравствени услови за рад - кратко је истакао Граховац.

Ватерполисти Борца можда су посљедња екипа која ће користити услуге базена. Наиме, "црвено-плави" су овог викенда домаћини шестог "Борац купа", који ће окупити тимове из пет држава бивше Југославије - БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе и Словеније. Први човјек Бањалучана Давор Јосиповић рекао нам је да ће они као клуб сносити све трошкове турнира и додао да су у петак сви клубови који користе услуге базена одржали састанак.

- Договор је да сви, дакле не само клубови, већ сви који користимо базен тражимо хитан састанак са челницима града и државе одмах у понедјељак - поручио је Јосиповић.

Рачун у блокади

Вршилац дужности директора бањалучке "Акване" Велибор Вукајловић за "Глас Српске" није могао да потврди да ли ће заиста од понедјељка доћи до затварања Градског олимпијског базена.

- Искрен да будем, како сада ствари стоје, ситуација није сјајна. Познато је да су "Аквани" већ неко вријеме блокирани рачуни и то нам отежава набавку енергената и средстава за одржавање базена - рекао је Вукајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана