Заплијењени документи о финансијама у "Јувентусу"

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

ТОРИНО - Италијанска пореска полиција заплијенила је документе у оквиру истраге тужилаштва у Торину у вези са оптужбама о лажним рачуноводственим подацима у италијанском Фудбалском клубу "Јувентус", рекао је Ројтерсу неименовани извор који је директно упознат о истрази.

Документи су заплијењени током јучерашњег претреса у канцеларијама правних фирми у Торину, Милану и Риму и агената који су савјетовали играче у вези са условима за плате током прошле двије сезоне. Клуб није коментарисао наводе извора.

Из "Јувентуса", који је у власништву породице Ањели, раније су говорили да је Клуб увијек пословао у складу са законом и да је у потпуности сарађивао са властима. Торински клуб је у децембру открио да су тужиоци провјеравали финансијско рачуноводство Клуба и спроводили истрагу о условима продаје португалског фудбалера Кристијана Роналда "Манчестер јунајтеду".

Истрага је проширена и тужиоци провјеравају да ли су финансијски извјештаји "Јувентуса" прецизни, јер је Клуб укњижио смањење обештећења за фудбалере за које се знало да ће касније бити надокнађено већом платом на основу његових споразума са играчима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана