Запажен наступ екипа из Српске

Г.С.
Запажен наступ екипа из Српске

БИЈЕЉИНА – Рукометни клуб Бијељина био је сјајан домаћин седмог „ Хандбал Купа“ које је ове године окупило 70  екипа са  преко 1.300  младих  рукометаша  и  рукометашица, из шест земаља.

Највише успјеха имале су рукометашице Зринског из Чаковеца које су освојиле два прва мјеста, у категорији дјевојчица рођених 2006, те 2008. године, док је у конкуренцији 2010. годиште прва позиција припала Зети из Голубоваца.

Запажен наступ имали су дјечаци из Републике Српске. Тако су рукометаши Козаре из Козарске Дубице ((2008. годиште) у финалу добили Ловећен са 16:15. Оно што је занимљивио, а то је, да су Црногорци на 10 минута прије краја водили са 15:10, али су се тада разиграли Дубичани који су на крају заслужено   дошли   до   тријумфа.  

Херцеговина   из   Невесиња   славила   је   у категорији 2006. годишта, домаћа Бијељина била је најбоља у конкуренцији 2009. годиште. Радовољица славила је у 2007. годишту, док је код 2010. Прва била Будућност, а Слобода је заузела прво мјесто у категорији 2011. годиште.

Сјајан   организатор   поново   је   био   Рукометни   клуб   Бијељина,   односно Обренко  Миљковић,   Богдан  Ранкић   и  њихови   најближи  сарадници.   Треба истаћи   да   су   имали   велику   помоћ   од   Града   Бијељина,   Рукометног   савеза Републике Српске са предсједником Маринком Умичевићем на челу као и од бројних  спонзора   који  су   препознали  значај   ове   традиционалне,   седме   по реду рукометне манифестације. Промотори   турнира били   су прослављени рукометаши   Недељко Јовановић и Иван Лапчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана