Заљубљени у фудбал – омладинци ФК Младост Патковача нижу успјехе

ГС
Foto: Mozzart

БИЈЕЉИНА - У селу Патковача надомак Бијељине окупља се екипа малих, али озбиљних љубитеља фудбала. Своју љубав према овом спорту свакодневно испољавају на тренинзима и такмичењима у оквиру Школе фудбала која, при ФК Младост, ради од 2015. године. Сада је им стигла и награда за труд и вриједан рад.

Наиме, компанија Mozzart им је поклонила нове дресове и то је први пут да су добили једну већу спортску донацију. 

-Веома су нас обрадовали нови дресови. До сада никад нисмо добили спортску опрему. Све смо самостално финансирали, на начин да сам дио обезбјеђивао ја, а дио родитељи дјеце.  Зато су малишани посебно задовољни и срећни и једва су чекали да нам нове гарнитуре стигну- каже руководилац Школе фудбала и предсједник ФК Младост Патковача  Велибор Скочо.

Међу педесетак чланова клуба, више од 30 је омладинаца, а међу њима и једна дјевојчица. Осим из Патковаче, на тренинге и дружења им долазе и дјеца из сусједних села. Иако су подијељени по годишту у селекције пјетлићи, претпионири и пионири, сви заједно тренирају и бодре једни друге на такмичењима.

А таквих такмичења је много јер ови млади фудбалери често путују на турнире, махом широм Српске, али и по Федерацији БиХ. Прошле године снаге су одмјерили са вршњацима из бројних клубова на десетинама такмичења. За њих је, кажу, одлазак на сваки турнир успјех, а посебно им је у сјећању остао онај у Каракају. Тада су, свједочи тренер, играли срцем, па су, у јакој конкуренцији од 18 клубова, освојили друго мјесто.

Први тим ФК Младост био је угашен на двије године. Међутим, доласком новог предсједника, који води и омладинце, клуб је поново стао на ноге. Зато најављују да би се од августа опет могли такмичити у Шестој лиги.

 С обзиром на то да опрему, закуп сале и одласке на такмичења самостално финансирају, подршка из Моззарта им је посебно значајна.

-Драго нам је што смо новим дресовима усрећили омладинце ФК Младост. Надамо се да ће се овај пут старији угледати на млађе, односно да ће и њихов први тим ускоро да се врати такмичењима и да ће се, као и омладинци, срцем борити за добре резултате- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzarta.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана