Жалгирис кажњен због провокација на рачун Црвене звезде и Србије

Агенције
Foto: Агенције

Кошаркашки клуб Жалгирис новчано је кажњен због понашања навијача на утакмици 21. кола Евролиге против Црвене звезде одиграној 3. априла у Каунасу.

Евролига је саопштила да ће првак Литваније морати да плати 9.000 евра због недоличног понашања навијача и исказаног непоштовања супарничкој екипи.

Када су кошаркаши Црвене звезде одбили да у Каунасу држе заставу Украјине са натписом "Зауставите рат", подигла се велика прашина.

Навијачи Жалгириса извиждали су играче српског тима, а онда их и вријеђали вербално скандирањем "Је** се, Србијо" и показујући заставу НАТО пакта.

Дисциплински судија Евролиге је констатовао како је Звезда обавјестила Литванце данима унапријед да неће подићи поменуту заставу, због чега је одговорност била на домаћину јер ју је истакла на почетку утакмице.

Жалгирис је добио и опомену поводом инцидента када су Звездини навијачи удаљени прије краја сусрета, а већа санкција је избјегнута јер није дошло до већег сукоба унутар дворане.

Навијачи литванске екипе су истакли да ће прикупити новац како би се платила казна. Додајмо и то да је домаћин славио у овом мечу након продужетака с 103:98.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана