За спортске стипендије 129.000 КМ, за “Љетну школу спорта Српске” 130.900 КМ

Срна
За спортске стипендије 129.000 КМ, за “Љетну школу спорта Српске” 130.900 КМ

БАЊАЛУКА - Влада Републике Српске је усвојила је данас информацију о додјели стипендија перспективним спортистима, спортистима са инвалидитетом и потенцијалним олимпијским кандидатима, а укупна финансијска средства која су издвојена за спортске стипендије у 2022. години износе 129.000 КМ.

Министарство породице, омладине и спорта је и ове године, путем конкурсне процедуре, изабрало најбоље спортисте у Републици Српској којима су додијељене спортске стипендије којима се омогућава развој врхунског спорта, а појединцима се омогућава стварање услова за постизање врхунских спортских резултата на међународној сцени, као и промоција Републике Српске у тој обалсти.

Ове године додијељена је 61 стипендија за перспективне спортисте, спортисте са инвалидитетом и потенцијалне олимпијске кандидате - 49 стипендија перспективним спортистима, пет стипендија спортистима са инвалидитетом и седам стипендија потенцијалним олимпијским кандидатима, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Овим конкурсом се финансирају спортске активности перспективних спортиста, спортиста са инвалидитетом и потенцијалних олимпијских кандидата у виду годишње стипендије, која износи 2.000 КМ за перспективне спортисте и спортисте са инвалидитетом и 3.000 КМ за потенцијалне олимпијске кандидате.

Влада Републике Српске је на данашњој сједници усвојила и информацију о реализацији пројекта “Љетна школа спорта Републике Српске 2022”.

Министарство породице, омладине и спорта реализовало је у периоду јул-август 2022. године “Љетну школу спорта Републике Српске”, односно спортски камп за најперспективније спортисте Републике Српске, за шта је издвојено 130.900 КМ.

Ријеч је о пројекту који се реализује већ 12 година, с циљем омасовљења спорта, упознавања о новим тренажним процесима, најновијим спортским и судијским правилима, те обезбјеђивања једнаких могућности свим учесницима да своје психофизичке способности што потпуније развијају, саопштено је из Владе Републике Српске.

Кроз овогодишњу “Љетну школу спорта Републике Српске 2022”, која је одржана у Требињу, било је заступљено 20 спортских грана са више од 1.200 спортиста – учесника. У школама спорта изван Требиња, тачније у Бањалуци, Бијељини – Бања Дворови, Вишеграду, Приједору, Петрову и Јахорини било је заступљено осам спортских грана са око 300 спортиста–учесника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана