За развој спорта: Mozzart подржао удружење Олимпик

Mozzart
Foto: Mozzart

Спортско удружење за развој ски спорта Олимпик и Школа скијања Max из Бањалуке протеклих 13 година баве се промоцијом спорта као здравог начина живота.

Током цијеле године организују едукације за бројне спортове, а зими су посебно посвећени школи скијања. Прве потезе на скијама код њих је до сада научило више од 6.000 полазника! С обзиром да дијеле исте вриједности када је у питању популаризација спорта, компанија Mozzart пружила им је подршку у виду донације опреме.

-Сви смо веома задовољни што смо успјели да остваримо сарадњу са компанијом Mozzart. Свима се свиђа квалитет и дизајн јакни које смо добили, а чак нас гости на планини питају гдје могу да набаве исте -  каже Светозар Басара, предсједник Спортског удружења за развој ски спорта Олимпик, Бањалука.

Он свједочи да ће им ове, вишенамјенске јакне добро послужити, не само на планини, већ и током осталих спортских активности током године. А њих је много..

Наиме, баве се спортским активностима са свим генерацијама- од дјеце до најстаријих… Тако су током зиме посвећени школама скијања на Јахорини, Купресу, Козари и породичним камповима у Словенији и Аустрији.. Тренутно на Јахорини имају више од 300 гостију са којима скијају и ходају на крпљама...

Током љета раде спортске кампове и радионице, организују часове ролања, бициклизма, пјешачење, оријентацију у природи, те љетне спортске кампове на језеру на Мањачи. Ту учесници имају прилику и да уживају у вожњи чамцима, у логоровању, а најмлађима је дан испуњен у аквапарку.

Циљ свих њихових активности је промоција спортског живота код старијих и учење најмлађих здравим навикама. То су препознали и Град Бањалука и Министарство спорта који су им пружали подршку у раду.

Ипак, удружење се махом ослања на уплате чланарина и донације друштвено одговорних компанија као што је Mozzart.

-У раду овог спортског удружења препознали смо и сопствену мисију. Компанија Mozzart се, као и они, снажно залаже за промоцију и унапређење спорта. Стога смо им са задовољством пружили подршку и надамо се да ће им ова донација бити корисна у даљем раду- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана