За нове побједе под обручима: Mozzart подржао бањалучки КК Rookie

Mozzart
Foto: Mozzart

Иако им у називу клуба стоји ријеч „новајлија", чланови бањалучког КК Rookie кошарку играју као искусни професионалци.

Клуб је прославио пунољетство, а иза њих су бројне титуле. Вишеструки су кадетски и пионирски прваци Српске и БиХ у мушкој и женској категорији. Изњедрили су бројне првотимце познатих клубова, али и репрезентативце. Како би и у наредном периоду наставили да побјеђују у игри под кошевима, Mozzart им је донирао нову опрему.

-Ми смо одушевљени, стварно је опрема прелијепа. Овим путем се захваљујемо компанији Mozzart што су препознали наш рад, а посебно нашу посвећеност младим кошаркашима. И дјеца и ми у руководству клуба смо заиста презадовољни – каже Дарко Регода, директор Кошаркашког клуба Rookie, Бањалука.

Нове комплете дресова и надмајице носиће јуниори овог клуба, а на заједничкој фотографији им недостаје Андреј Вулета који је на припрема пионирске репрезентације Србије. Они се тренутно такмиче у Подручном кошаркашком одбору Бањалука, а у групној фази су забиљежили свих осам побједа. Посљедњу у низу изборили су протеклог викенда када су са убједљивих 80:37 побиједили Младост из Мркоњић Града. Наставак такмичења очекује их у фебруару, а амбиције су им високе. То и не чуди јер су прошле године били први у ПКО БЛ, а трећи у Српској.

Клуб има све селекције у мушкој и женској категорији, а и они биљеже добре резултате у својим лигама гдје су при врху табела. Тренутно су најбројнији клуб у бањалучкој регији са око 300 дјечака и дјевојчица који тренирају у седам школа у Бањалуци. Уједно, један су од најтрофејнијих клубова у БиХ у категорији 2003. годиште са највише титула у ПКО БЛ, на нивоу Српске и БиХ. 

Клуб се финансира наплатом чланарина, а подршку им пружа и град Бањалука, било кроз финансије или директну уплату термина у дворани. Сада им је подршка стигла и од доказаног пријатеља спорта.

          -Увијек нам је драго када чујемо да постоје клубови који окупљају велики број младих спортиста. КК Rookie је доказ да кошарка на нашим просторима не треба да брине за своју будућност јер већ сада биљеже одличне резултате. Овом донацијом смо их подржали на путу до нових побједа под обручима- каже Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова Mozzartа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана