За чишћи ваздух: „Бањалучком десетком“ отворена јесења тркачка сезона у Бањалуци

ГС
Под мотом „За чист зрак” у Бањалуци је отворена јесења тркачка сезона
Foto: Run&More Community | Под мотом „За чист зрак” у Бањалуци је отворена јесења тркачка сезона

БАЊАЛУКА - Под мотом „За чист зрак” у Бањалуци је отворена јесења тркачка сезона. На стази дугој 10 км најбржи су били Дориан Мишкулин (29:06) и Оливера Јевтић (33:49).

Други су кроз циљ прошли Ђуро Борбељ (30:49) и Слађана Стаменковић (38:15), а трећи Млађен Самарџић (31:15) и Луција Кимани (39:21).

Најуспјешнији су добили медаље израђене од еколошки прихватљивих материјала, али и новчане награде износа по 500 КМ, 400 КМ и 300 КМ, у женској и мушкој конкуренцији.

-„Бањалучка десетка“ учесницима је понудила  прилику да буду глас природе и продају своје километре, а новац усмјере за набавку мјерача квалитета ваздуха у Бањалуци, од којих ће први бити постављен у парку „Младен Стојановић”. Осим спортиста, нашу еколошку причу могли су да подрже сви пријатељи здраве животне средине – саопштено је из Run&More Community.

Специјално признање за несебичну и великодушну донацију добила је Тамара Пушић.

After Run Picnic и бржим и споријим понудио је незаборавне тренутке уз домаће гастро специјалитете, пиво, музику, програмске садржаје за дјецу… Бањалучани и њихови гости одлично су се забавили, али и пружили примјер друштвено одговорног понашања.

-Због загађеног ваздуха и код нас су већ укључени сви аларми, а вријеме за појачан опрез су касна јесен и зима, посебно у великим градовима. Понекад је довољно само бацити поглед кроз прозор. Но, здравствени стручњаци упозоравају да зрак може бити опасан и када је дан ведар и сунчан. Зато Run&More Community овог септембра заједно са пословним партнерима и тркачима означава почетак борбе „За чист зрак”. Свјесни смо чињенице да је ријеч о озбиљном, вишедеценијском проблему. Али, и за најдуже путовање потребан је први корак.  Уз захвалност свима који су нас подржали, надамо се да наша еколошка прича овдје не завршава – каже организатор манифестације.

Генерални спонзор „Бањалучке 10К” је једна од науспјешнијих прехрамбених компанија у региону „Имлек”, са њиховим препознатљивим брендом „протеин“.  Партнери трке су и „Бањалучко пиво”, „Спорт Vision“, компаније „Витинка“ и „Витаминка“, „ЕуроБета“ и сви пријатељи природе и здравих животних навика.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана