За 90. рођендан: Нови дресови из Mozzartа за добојски Жељезничар

Mozzart
Foto: Mozzart

Фудбалски клуб Жељезничар из Добоја идуће године ће прославити 90 година рада. Осим првотимаца, на слављу ће бити више од 200 омладинаца. Управо они су узданица овог клуба и гарант да ће обиљежити још много успјешних спортских сезона. А у сусрет јубилеју, стигао им је поклон из компаније Mozzart.

- Сваки вид помоћи нам је добродошао, посебно када се ради о опреми која је потрошна. Дресови нам увијек требају, а ови из Mozzartа су веома квалитетни, па се надамо да ћемо их дуго носити. Момци су одушевљени јер је наш мали клуб добио овакав поклон од једне тако велике компаније - каже Дражен Васиљевић, директор омладинских селекција ФК Жељезничар, Добој.

Ове године клуб је преузело ново руководство, па су се спојили са Школом фудбала „Ачко" коју похађа око 80 омладинаца. Заједно са омладинцима Жељезничара, има их око 200, па овај добојски клуб не треба да брине за будућност. Млади фудбалери тренирају и полако напредују, па стасавањем прелазе у редове Жељезничара јер им је циљ да клуб чине само домаће снаге.

Клуб има селекције пјетлића, претпионира, пионира, кадета и сениора. Недостају им само јуниори, али планирају формирати и ту селекцију из редова многобројне Школе „Ачко" коју су покренули 2017. године. Пјетлићи су први на табели, претпионири четврти, пионири пети, а кадети шести у својим лигама. 

Сениори играју Трећу регионалну лигу Републике Српске гдје су на средини табеле. За сада им је жеља да остану у овом рангу, а о вишем пласману ће размишљати када буду имали више средстава за рад, те више играча који ће се првом тиму прикључити из млађих селекција.

У богатој историји клуб је својевремено био стабилан друголигаш, а данас у млађим селекцијама имају играче које су препознали у ФК Црвена звезда са којим имају уговор о сарадњи. У редовима клуба са Маракане тако су већ регистровани Филип Дујковић и голман Сергеј Брестовац, а имају још три дјечака који иду на њихове тренинге и турнире.

Овај добојски клуб снагу црпи углавном из Школе фудбала, па се махом и финансирају на основу уплата родитеља омладинаца, као и средстава чланова управе клуба. Имају и скромну помоћ локалне заједнице, а посебно им значи што ће, кроз пројекат Фудбалског савеза РС и Града Добој, добити терен са вјештачком травом.

Додатни вјетар у леђа им је када неко препозна њихов труд и рад и награди их новом опремом попут Mozzartа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана