Вукић предводи мајсторе

Б. Р.
Вукић предводи мајсторе

Прњавор - Велемајстор Милан Вукић предводиће шаховску елиту на 20. светосавском шаховском турниру у Поточанима, код Прњавора, који ће се играти у недјељу.

То је потврдио предсједник Организационог одбора ове традиционалне смотре Богдан Савић.

- Ова наша ревија ове године доживљава 20. јубиларно издање па ћемо се потрудити да сачувамо углед који смо годинама стицали. Очекујемо долазак најмање 30 играча, а међу њима ће бити и сва познатија имена бањалучког шаха, која ће предводити наш стални гост, велемајстор Милан Вукић - рекао је Савић.

Турнир ће бити одигран у просторијама Основне школе “Милош Црњански” у Поточанима. Од наградног фонда, вриједног 1.500 марака, побједнику ће припасти 400 марака. Покровитељ турнира биће начелник општине Прњавор Синиша Гатарић.

- Пријаве за турнир примаће се у недјељу до девет часова, а планирано је да 60 минута касније смотра буде свечано отворена, послије чега су на распореду партије првог кола. Играће се девет кола по швајцарском систему, а у случају истог броја бодова побједника и награђене шахисте одлучиће додатни критеријуму - истакао је Савић и додао да би трофеј освојен прошле године требало да брани интернационални мајстор из Бањалуке Александар Савановић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана