Вук Ћајић из Рогатице са 13 година већ шампион Републике Српске

С. М.
Вук Ћајић из Рогатице са 13 година већ шампион Републике Српске

РОГАТИЦА - Иако има само 13 година, Вук Ћајић је већ познат као мотоциклиста са низом признања за учешћа на домаћим и међународним мотоциклистичким такмичењима у класи МЏ 85.

Тренутно се такмичи за Мото-крос клуб “Танаско Рајић” из Чачка. Вук се мотоциклизмом бави већ пет година, а посебно је блистао прошле године. Освојио је четири трке националног шампионата у Србији (Власотинце, Чачак, Краљево и Крушевац), а био је другопласирани у Чачку и Пожаревцу па је постао шампион Србије.

- Вук је, поред тога, на међународном Алпе Адрија шампионату, који окупља такмичаре из БиХ, Србије и Хрватске, по други пут узастопно био вицешампион, док је на Европском мото-крос шампионату освојио бронзу. На њему учествују такмичари из БиХ, Србије, Румуније, Молдавије, Сјеверне Македоније, Грчке и Турске. Поносни смо на његово учешће на Европском и Свјетском јуниорском шампионату у Румунији, гдје је заузео 37. мјесто у конкуренцији 254 такмичара, чиме смо задовољни - истиче поносни отац Мирослав.

Вук је, иначе, полазник престижне Мото-крос академије “Ренс” из Кључа Бредовечког који се налази на граници Хрватске и Словеније. Ћајић све чешће тренира на MX 125 кубика којим ће се званично моћи такмичити тек за двије године.

- Проблем су велики трошкови који прате мотоциклизам, уз слабу или никакву подршку друштвене заједнице. То је разлог да Вук тренутно вози за Мото-крос клуб у Чачку у којем, као и у Србији као држави, имају знатно другачије погледе на овај спорт. Иако није више члан Ауто-мото друштва у Рогатици, Вук од овог друштва има пуну подршку као један од најперспективнијих возача које је град на обалама Ракитнице изњедрио. Ипак, велика је обавеза и породица из којих израстају иоле бољи такмичари овог адреналинског спорта - додао је отац Мирослав Ћајић.

Уз хронични финансијски мањак, Вуков проблем су и неопходни тренинзи. Постојећа стаза у саставу Спортско-рекреативног центра “9. јануар” у Рогатици због вишегодишњег скоро никаквог одржавања је у великој ерозији и ако се ускоро стање не промијени, неће на њој бити ни најобичнијег тренинга, а да се не говори о евентуалним званичним такмичењима која су у прошлости, посебно поводом Дана општине, увијек изазивала велико интересовање и имала своје гледаоце, али и доста спонзора. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана