Вук Бошковић, кошаркаш Борца, пред полуфинале Друге АБА лиге: Зауставити шут за три поена Златибора

Милан Зубовић
Вук Бошковић, кошаркаш Борца, пред полуфинале Друге АБА лиге: Зауставити шут за три поена Златибора

ПОДГОРИЦА - Кошаркаши Борца преживјели су драму у четвртфиналној сусрету са Младости коју не желе да им се понови у вечерашњем (18 часова) сусрету са Златибором.

Пласманом у полуфинале Бањалучани су направили корак напријед у односу на прошлу сезону, када је у питању Друга АБА лига и сада имају шансу да се домогну финала, које би отворило пут ка елитном рангу регионалног такмичења. Сви у табору “црвено-плавог” тима свјесни су да не смију поновити грешке које су правили у финишима ранијих сусрета. Традиција је на страни Борца, који је добио оба досадашња одмјеравања снага.

- Пласирали смо се у полуфинале Друге АБА лиге, што је највећи успјех клуба у овом такмичењу, али на томе не желимо стати. Чека нас Златибор и мислим да смо фаворити против српске екипе која има много врлина, мада вјерујем да ћемо искористити њихове мане у игри. Никако их не смијемо потцијенити, јер су тада најопаснији и морамо им зауставити шут за три поена, односно јако одиграти у одбрани - рекао је члан Борца Вук Бошковић, који је против тима из Земуна био веома ефикасан током мало времена на паркету колико је добио прилику.

За разлику од неких ранијих сусрета срећа их је погледала у завршници сусрета против Младости, што није био случај на неколико претходних утакмица које су изгубили у финишу.

- Било је гураво на крају и немам објашњење зашто се десио пад у нашој игри када смо током 35 минута контролисали дешавања на терену. То не смије да нам се више дешава и вјерујем да ћемо се добро припремити за утакмицу са Златибором - додао је Бошковић.

Златибор је приредио мало изненађење и елиминисао Хелиос (84:82), а ли екипа из Чајетине не може да избори пласман у АБА лигу, ни у случају да освоји друго по рангу регионално такмичење, јер Србија има пет учесника, што је максималан број у складу са пропозицијама. У случају да Златибор стигне до трона, играо би бараж мечеве против најслабије екипе из Србије у елитном друштву, а то је Борац Чачак. С друге стране, у случају да Златибор стигне до финала, а не освоји титулу, прво би играо бараж мечеве са претпосљедњом екипом у АБА лиги - Сплитом, а у случају тријумфа у серији на двије побједе, поново би услиједили бараж мечеви против најслабије екипе из Србије.

Уколико Златибор стигне до финала, побједник меча између Ширког и МЗТ Скопља истовремено би прославио и пласман у елитно регионално друштво, без обзира на епилог финалног меча.

Без Кондића

Борац ће поново бити ослабљен неиграњем Косте Кондића, који има проблема са повредом руке.

- Кога нема без њега морамо. Недостајеће нам, али идемо да изборимо финале - рекао је Бошковић.

У другом полуфиналу, које је на распореду од 21, сат састају се домаћин завршног турнира МЗТ и Широки. Финале је у недјељу од 19 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана