Вучуревић поносан на Медаљу заслуга за народ

Срна
Foto: Принтскрин

ТРЕБИЊЕ - Најбољи спортиста Републике Српске, џудиста Божидар Вучуревић изјавио је да је поносан на Медаљу заслуга за народ коју му је поводом Дана Републике додијелио предсједник Српске Милорад Додик, те изразио задовољство што су његови рад и труд препознати.

Вучуревић је навео да је прошла година за њега била успјешна, током цијеле године је имао такмичења на којима је постигао резултате, а на крају године је проглашен и за најбољег спортисту Републике Српске.

"Посебно сам поносан због Медаље која ми је јуче додијељена. То ми много значи", рекао је Вучуревић.

Он је истакао да му је одликовање још већа мотивација, те да ће се потрудити да се и ове године нађе у избору најбољих спортиста.

"Ова година је олимпијска, тако да ће свако такмичење бити тешко и важно. Нека од главних такмичења која ме очекују су првенство Европе и најважније су Олимпијске игре, уколико успијем да изборим норму за наступ на Играма", рекао је Вучуревић, члан требињског Џудо клуба "Леотар".

Вучуревић је истакао да је џудо у посљедње вријеме доживио велику експанзију, те да му је драго ако је својим радом и примјером мотивисао младе да почну да се баве овим спортом.

"Моја порука за младе је да је џудо сјајан спорт, а порука за све спортисте је да треба да јасно зацртају свој циљ, да не одустају, а резултати ће доћи након напорног рада и труда", поручио је Вучуревић.

Џудиста Божидар Вучуревић прошле године освојио је златну медаљу на Балканском првенству и Европском купу, а 2022. године освојио је пето мјесто на Медитеранским играма.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је поводом 9. јануара, Дана Републике, одликовао заслужне грађане и институције.

Низом манифестација у протекла два дана у Бањалуци и у свим општинама и градовима у Републици Српској свечано је обиљежен Дан Републике - 9. јануар.

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Република српског народа у БиХ.

Назив Република српског народа у БиХ био је у употреби до 28. фебруара 1992. године и проглашења првог Устава, када је замијењен са Српска Република БиХ који је кориштен до 12. августа 1992. године, када је уведен Српска Република. Тај назив септембра 1992. године замијењен је садашњим - Република Српска. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана