Вучић:Држава чини све да се прекине иживљавање над Ђоковићем

Танјуг
Вучић:Држава чини све да се прекине иживљавање над Ђоковићем

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је са Новаком Ђоковићем други пут разговарао јутрос и да држава чини све да се у Аустралији прекине малтретирање најбољег тенисера свијета против кога се води општа политичка хајка.

-Касно ноћас разговарао сам са Новаком, јутрос други пут, а премијер Ана Брнабић моли да се Новаку Ђоковићу дозволи да не буде у злогласном хотелу, већ у кући коју је изнајмио, у којој може и да се припрема за турнир“ рекао је Вучић.

Вучић је навео да оно што се дешава најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу у Аустралији није фер, да је ријеч о политичкој кампањи и иживљавању, али да је држава посвећена да обезбиједи оно што је Ђоковић тражио, што и јесте обавеза Београда.

-Оно што није фер је да се води општа политичка хајка од аустралијског премијера и других који глуме како сва правила важе за све. Они су више тенисера пустили под истим условима под којим Новака Ђоковића нису. То вам је исто као што прогласите „Алтернативну телевизију“ за легло корупције, а они који купују фудбалске клубове Премијер лиге од наших пара, они су ваљда легло поштења - рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је свакоме јасно о чему се овдје ради, али да он нема длаке на језику и не плаши се да каже истину.

-Моје је да заштитим интересе Србије, српског народа, зато овако реагујемо. Разговарао сам и са оцем Новака Ђоковића. Сви смо у контакту. Министар спорта, Министарство спољних послова, али се плашим да ће ова врста политичког иживљавања да се настави да би они доказали неке друге ствари -  рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана