Вучић: Српски бокс се враћа на велика врата у Европу и свијет

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас освајаче златних медаља на Европском првенству у боксу Вахида Абасова и Артјома Агејева и чланове делегације Боксерског савеза Србије и Олимпијског комитета Србије, те поручио да се српски бокс враћа на велика врата у Европу и свијет.

"У тешко време и за нашу земљу ове две медаље су нам дошле као мелем на рану. Много сам поносан момци и девојке на вас, честитам свима и хвала свима што сте нам донели радост у овим тешким тренуцима, хвала вам што волите ову земљу и што са поносом и у срцу и на својим раменима носите заставу Србије", рекао је Вучић.

Он је захвалио Агејеву и Абасову на изванредној пожртвованости и борбености, као и свима који су уз огроман ентузијазам и, како је нагласио, уз велику подршку коју је српски бокс добио из Руске Федерације и саме Русије и у стручном кадру и организационом смислу, те направио велике помаке.

"Србија је њихова земља, држава, нека друга им је отаџбина, место порекла. Ја сам им захвалан и уверен сам да су уз своју спортску славу заволели нашу земљу. Руским и српским тренерима велико хвала и свима који су се борили да српску заставу врате на пиједестал победника", рекао је Вучић.

Он је најавио скори почетак градње великог боксерског центра у Београду, у који ће бити уложено четири милиона евра, од којих ће један милион обезбиједити Боксерски савез, а остало држава Србија.

Јуниорска првакиња Србије у боксу Сара Ћирковић, која тренира у Зворнику у Републици Српској, али је држављанка Србије, уручила је Вучићу поклон-боксерску рукавицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана