Вучић са младим спортистима са Космета, Српске и дијаспоре: Сањајте велике снове

Танјуг
Вучић са младим спортистима са Космета, Српске и дијаспоре: Сањајте велике снове

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић примио је данас младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре - учеснике кампа “Србија те зове 2023”.

Више од 200 младих спортиста са КиМ, као и њихови вршњаци из Републике Српске и региона бораве у Београду од 1. августа у оквиру љетног спортског кампа.

Осим тренинга два пута дневно, који спроводе врхунски тренери и стручњаци, дjеца су обишла и знаменитости престонице.

Дjеца су Вучићу спремила поклон - дрес са потписима свих учесника кампа “Србија те зове 2023”.

Спортски камп “Србија те зове”, који организује Удружење “Спортстарс”, одржава се од 1. до 11. августа у Дому ученика средњих школа “Патријарх Павле” у Београду.

Овај камп четврту годину заредом окупља дjецу из српских енклава на Косову и Метохији, региона и дијаспоре која, поред свакодневних спортских активности, уче и о историји Србије и посјећују значајна мјеста у Београду.

Пријему у Палати Србија присуствују представници Министарства спорта и један од организатора кампа Андреја Младеновић.

Вучић је младим спортистима поручио да сањају велике снове јер, како је рекао, само тако могу да остваре велике ствари.

Вучић је учесницима кампа “Србија те зове 2023” који, како је навео, већ четврту годину заредом долазе из Америке, западне Европе, Северне Македоније, Црне Горе, Албаније, Хрватске, Републике Српске захвалио што долазе у Београд и показују толику љубав према Србији.

- Радујем се вашем доласку овде. То је 10 или 11 дана. Могли сте да останете још мало, да уживате у Београду и Србији - рекао је предсједник Србије.

Он је захвалио српским кошаркашким репрезентативкама и свима који су радили са дјецом.

Вучић је истакао да је увјерен да је спортски дух оно што је несаломиво и ствара вриједне и марљиве људе који ће високе циљеве ставити пред себе, додајући да они који се баве спортом знају и да губе, али и да је побједа циљ.

-Не постављајте себи мале циљеве. Немојте да уживате у оговарању и критиковању других, размишљајте шта ви можете да учините за себе, своју породицу и земљу - поручио је Вучић и додао да се марљивост и пожртвованост увијек исплате.

                                                     

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана