Вучић, Чеферин: Србија на путу да организује врхунске фудбалске спектакле

Срна
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас са предсједником Уефа Александром Чеферином, коме је указао на замах улагања државе у фудбал, поготово у изградњу стадиона што ће је сврстати у земље које организују врхунске фудбалске спектакле.

Подсјетивши да се стадиони граде у Лесковцу, Зајечару, Лозници и другим градовима и да се у Сурчину планира изградња националног стадиона у складу са највишим стандардима Уефе, Вучић је оцијенио да ће то Србију сврстати у ред земаља које могу да организују врхунске фудбалске догађаје попут финала Лиге шампиона, саопштила је прес служба предсједника Србије.

Чеферин је захвалио Вучићу на гостопримству, истичући да је сарадња са Фудбалским савезом Србије /ФСС/ на изузетном нивоу.

Он је додао да Уефа и ФСС заједно и посвећено раде на реализацији стратегије која промовише квалитетан фудбал, међусобно повјерење, конкурентност и укупни просперитет фудбалског спорта, посебно младих фудбалера којима треба обезбиједити најбоље услове за развој и напредак.

Вучић и Чеферин су се се сагласили да велики пројекти и улагања Србије у изградњу стадиона и унапређење фудбала у земљи дају огроман допринос побољшању конкурентске равнотеже у европском фудбалу и смањењу јаза између елитних и осталих клубова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана