Вријеђали Србе на мечу са Звездом, Евролига им смањила казну! Жагирис "награђен" за прозивање Србије!

Mondo
Foto: AA

Казна за Жагирис због скандалозог понашања навијача на мечу против Црвене звезде је смањена...

Меч између Жалгириса и Црвене звезде који је одигран у Каунасу почетком априла је изазвао много полемике. На почетку сусрета су кошаркаши српског тима одбили да држе заставу на којој је писало "Зауставите рат" због тога што је била у бојама Украјине. Тада су добли звиждуке са трибина.

Недуго послије тога су присталице домаћег клуба направиле нови хаос, пошто су изнијели заставе НАТО пакта, а онда су вријеђали Србију разним погрдним повицима. Тада су присталице Звезде избачене из дворане, да би потом Евролига због тога покренула дисциплински поступак.

Послије истраге је Жалгирис кажњен, а сада је стигла нова срамотна одлука. Њихова казна је смањена. Првобитно су били кажњени са 9.000 евра, сада је та казна спуштена на 3.000 евра.

"Жалба Жалгириса је била успјешна, казна је смањена. Навијачи су већ скупили 6.607 евра и уплатили су то на рачун клуба, па су из клуба одлучили да разлику од 3.607 евра уплате у добротворне сврхе, односно у фонд за помоћ Украјини", наводи литвански портал "Basketnews".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана