Врбас и Тијесно спремни за госте

Милан Зубовић
Врбас и Тијесно спремни за госте

БАЊАЛУКА - Ријека Врбас и кањон Тијесно одавно су познати као сјајна дестинација за одржавање такмичења у кајаку и кануу па и ове године имају прилику да угосте најбоље младе такмичаре Старог континента.

Европско првенство за јуниоре и млађе сениоре (У23) на дивљим водама биће одржано од 25. до 18. августа, а према ријечима директора такмичења Николе Станковића спремни су да буду добри домаћини свим гостима.

- Већ 12 година заредом домаћини смо једног међународног такмичења па слободно можемо рећи да имамо искуства. Једино су нам временске прилике правиле мале проблеме, али смо и то пребродили. Долазе нам такмичари из 19 држава, наша екипа је подмлађена, а наш адут је Душан Мачкић као и још четворо јуниора - рекао је Станковић.

- Двије године се спремам за ово такмичење и желим да видим колико сам напредовао током протеклог периода у односу на такмичаре из Европе. Немам нека посебна очекивања јер долазе најбољи кајакаши, али ћу дати све од себе да оправдам очекивања клуба, али и нека своја лична очекивања - нагласио је Мачкић.

Министарка породице омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић нагласила је да је Министарство помогло овај догађај у складу са могућностима.

- Кајак кану клуб “Врбас” био је одличан домаћин протеклих година и вјерујем да ће тако бити и сада. Свако такмичење европског ранга велика је част за организаторе, али и за грађане који ће имати прилику да прате велике спортске догађаје. Осим спортског сегмента, ту је и туристички сегмент, јер нам је циљ да сви спортисти који посјете Републику Српску и Бањалуку, у једном тренутку пожеле да се врате, не само као спортисти, него као и туристи, јер имамо потенцијал и имамо шта да понудимо - рекла је Давидовићева.

Савјетница градоначелника Бањалуке за културу и социјална питања Мирна Савић Бањац пожељела је добродошлицу такмичарима.

- Поносни смо и срећни на ову манифестација која је од значаја за Бањалуку. Организаторима свака част на вољи и љубави коју улажу за популаризацију овог спорта - казала је Савић Бањац.

Извршни директор компаније “М:тел” Милосав Парезановић истакао је да ова компанија са поносом наставља сарадњу са бањалучким Кајак кану клубом “Врбас” и да предстојеће Европско првенство у наредним данима Бањалуку ставља у сам центар и регионалних и европских такмичења у овом спорту.

Распоред такмичења

Првог дана такмичења, 25. августа, на програму су квалификације у дисциплини спринт, а дан касније финалне трке у спринту. Појединачне трке у дисциплини спуст биће вожене 27. августа, а посљедњи такмичарски дан, 28 август, резервисан је за тимске трке у спусту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана