Враћена медаља српском параолимпијцу

Танјуг
Враћена медаља српском параолимпијцу

БЕОГРАД - Организатори Параолимпијских игара у Паризу вратили су сребрну медаљу српском параатлетичару Небојши Ђурићу, рекао је председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

Ђурић је 30. августа освојио сребрну медаљу у бацању кугле на Играма у Паризу. Међутим, српском параатлетичару су потом одлуком судијског жирија после жалбе на реквизит који је користио, поништени сви резултати на овом такмичењу и уједно је одузета сребрна медаља.

Представници Параолимпијског комитета Србије су потом уложили жалбу, која је на крају усвојена.

„С радошћу обавештавамо јавност да је параолимпијцу Небојши Ђурићу враћена сребрна медаља на ПОИ у Паризу, након ревизије резултата његовог наступа. Ђурић, који је један од наших најистакнутијих параатлетичара, првобитно је био дисквалификован због процедуралне грешке, али је након пажљивог разматрања ситуације правда задовољена“, наводи се у саопштењу Параолимпијског комитета Србије.

„За ову исправку заложио се наш стручни тим на челу са председником ПОКС-а, Зораном Мићовићем. Нажалост, због нарушеног здравственог стања изазваног стресом, по савету лекара Небојша је одустао од даљег такмичења и вратио се у Београд. Ова одлука није само победа за Ђурића већ и за целокупну параолимпијску заједницу Србије, потврђујући нашу посвећеност фер-плеју и интегритету спорта. Честитамо Небојши на његовом успеху и храбрости, те му желимо брз опоравак и даљи успех у будућим изазовима“, наводи се у саопштењу ПОКС-а.

Ђурић је јуче после консултација са љекаром српског тима одлучио да се повуче са такмичења у бацању диска у категорији Ф56.

Србија је на ПОИ до сада освојила три медаље. Парастонотенисерке Нада Матић и Борислава Перић су 31. августа освојиле сребрну медаљу у дублу, док је Митар Паликућа

данас освојио бронзу у класи МС5 у сингл конкуренцији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана